Sivun näyttöjä yhteensä

26.3.2012

Olga-sukkien muunnos

 Mekko nukelle? Löysin netistä mukavan ohjeen ns. Olga-sukkiin. Mallikertaahan voi soveltaa myös muuhun neulomiseen. Ohjeessa neuvottiin luomaan 64 silmukkaa ja jakamaan ne neljälle puikolle, 16 silmukkaa kullekin.  Silmukoita on kuitenkin oltava puikolla parillinen määrä.
Kaksi ensimmäistä kerrosta neulotaan nurjaa tai helmineuletta. Minä neuloin helmineuletta.Näin tulee kaunis reuna, joka ei rullaannu.
Näiden kerrosten jälkeen alkaa varsinaisen kuvion neulonta. Neulotaan ensimmäisen puikon kaksi ensimmäistä silmukkaa takareunoistaan oikein yhteen, sitten viisi silmukkaa oikein, langankierto puikolle, kaksi silmukkaa oikein ja toinen langankierto, taas viisi silmukkaa oikein ja loput kaksi silmukkaa oikein yhteen. Tehdään näin kerros loppuun. Seuraava kerros neulotaan oikein, ilman kavennuksia tai lisäyksiä. Eli joka toisella kerroksella tehdään kavennukset ja lisäykset ja joka toisella neulotaan oikein. Näin jatketaan kunnes työ on sopivan mittainen. Neulotaan resori, jota varten kavennetaan  reunasilmukat eikä lisätä niillä kerroksilla lainkaan silmukoita = 56 silmukkaa. Jos resorin tekee vain puolikkaalle, 2 x kavennukset.

 

2 kommenttia:

Marjut kirjoitti...

Kiva mekko tulossa. Saadaan kai kuva nuken kera:)

pappilanmummo kirjoitti...

Kuva kyllä tulee myöhemmin, kun työ valmistuu