Sivun näyttöjä yhteensä

30.3.2012

Uuniohrapuuroa ja porkkanaleipää



Porkkanaleipä valmistui leipäkoneessa. Siinä on keitettyä hienonnettua porkkanaa noin 2 desiä, samanverran vettä, 1 tl suolaa, 1 rkl hunajaa, loraus öljyä, 6 dl vehnäjauhoja ja 2 dl kauraryynejä, 2 tl kuivahiivaa sekä ruokalusikallinen kuivattua minttua.
Ensi yönä takkauunissa muhii ohraryynipuuro. Laitoin likoamaan puoleen litraan vettä neljänneslitran rikottuja ohraryynejä, lisään siihen teelusikallisen suolaa ja litran laktoositonta täysmaitoa ja sitten yöksi uuniin kulho, jossa on folio kantena suojaamassa liialta ruskettumiselta. 


Pääsiäinen lähestyy vauhdilla. Sunnuntaina on jo palmusunnuntai, jolloin tullee virpojia. Tänään meillä kävi vieras, joka huomaavaisesti toi tuliaisiksi virpojiakin varten virpopalkkoja valmiiksi ikään kuin tietäen, etten tästä kauppoihin kerkiä. Mistähän hän mahtoi tietää, että itsekin rakastan mignoneja ;) Huomenna on työpäivä, samoin sunnuntaina ja tänäänkin riittää valmisteluja loppupäiväksi.

8 kommenttia:

Kiiris kirjoitti...

Uuniohrapuuro on todella herkullista!!! niin kyllä on porkkanaleipäkin... nam nam nam nam

Anonyymi kirjoitti...

Hei!
Olen vakiokävijä blogissasi, pidän tavastasi kirjoittaa ja siitä että samalla on päivän sana.
Olenkohan liian utelias kun kyselen, että minkä merkkinen on leipäkoneenne? Minulla on uusi OBH Nordica ja haluaisin kokeilla noita ihania leipäihjeita sillä.Voiko ohjetta noudattaa suoraan vai pitääkö soveltaa? Minun koneessa voi valita 750g ja 900 g leivän välillä. Kiitos sinulle!

pappilanmummo kirjoitti...

Lämmin leipä on aina hyvää - niin ja suoraan uunista otettu puuro

pappilanmummo kirjoitti...

Sama kone ja keskitummalla 900 gramman ohjelmalla olen tuon tehnyt. Useimmiten ajastan koneen niin, että saan aamulla tuoretta leipää.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos ! Laitankin heti porkkanaleipää tulemaan !

Tillariina kirjoitti...

Leipäkoneesta olen haaveillut, mutta kun kaikki varoittelevat, että se jää pöytäkoristeeksi "kun on niin hankala putsattava ja kuka niitä jauhoja jaksaa kilotolkulla kotiin kantaa!" No, meillä on iso kuuden hengen perhe ja leipää menee ainakin kaksi päivässä, joskus kolmatta. Saa sitäkin kantaa kokoajan!! Tuo porkkanaleipä näyttää tosi herkulta!

Hyvää viikonloppua!

Anonyymi kirjoitti...

Herkullisen näköinen leipä..minäkin omistan leipäkoneen,
mutta nyt se on ollut käyttämättömänä kaapissa..hankin sen
keliakia ilmitultua. Kiitos vierailusta blogissani:) Vastasin
sinne kysymyksen vauvan villapuvusta.-Mangomii-

neuleet koneella kutoen/Pirjo kirjoitti...

Kiva kun käyt blogissani.Tuleeko sinun puuroista punaista laktoosittomaan maitoon?Keliaakikkona minä teen riisipuuroa sähköuunissa ja se punastelee.Mulla on myös leipäkone,iänikuinen,mutta vähän tulee tehtyä.Leivän ,gluteenittoman teen sähköuunissa.Käytän siinä myös porkkanaa ja marjojakin.