Sivun näyttöjä yhteensä

25.3.2012

Marianpäivä

Yöllä oli satanut lunta viitisen senttiä. Kun hain aamulla postilaatikolta päivän lehdet, vain naapurin kissan jäljet olivat näkyvissä. 
Kun palasin jumalanpalveluksesta kotiin, niin aurinko paistoi kirkkaasti. Oli aivan talvinen ilma - hiihtämään tekee mieleni. Eilen illalla lapsenlapsen vanhemmat käväisivätkin hakemassa meillä säilössä olleet lapsensa sukset ja monot, jotta pääsevät tänään vielä hiihtämään.  Juuri nyt, kun katsoin ikkunasta ulos, joku tuolla kuntoladulla paraikaa hiihtääkin.
Lunta on pyryttänyt myös marjaomenapensaan oksille.


Seurakunnassamme oli tänään vauvakirkko ja perhemessu. Pienten lasten perheitä olikin koko joukko paikalla. 
Tänään vietetään Marianpäivää eli Marian ilmestyspäivää. Paaston lilan värin sijaan on valkoinen juhlan väri käytössä kirkkotekstiileissä. Tämän pyhäpäivän aiheena on enkeli Gabrielin ilmestyminen neitsyt Marialle ilmoittamaan Jeesuksen syntymisestä. Enkeli sanoi: "Ole tervehditty, Maria, sinä armon saanut! Herra kanssasi! Siunattu olet sinä, naisista siunatuin,ja siunattu sinun kohtusi hedelmä!"
Tästä tulee myös juhlan nimi eri kielissä. Marian saamassa lupauksessa näkyy Jumalan armon koko rikkaus. Maria asettuu kokonaan Jumalan käytettäväksi. Hän tekee sen tietoisesti ja ilmaisee oman suostumuksensa: "Minä olen Herran palvelijatar. Tapahtukoon minulle niin kuin sanoit."

Nuori neitsyt Maria
hämmästyen kuuli:
"Tulet Herran äidiksi,
hän on Kristus suuri."
(Virsi 53:1)


2 kommenttia:

Anneli kirjoitti...

Sinulla on uusi blogipohja... kaunis !
Meilläkin oli yöllä satanut lunta :((

Minna kirjoitti...

Ei ole tullut roskapostia kovin paljon. Silloin tällöin, mutta ei haitaksi asti. Toivottavasti ei tule, ettei tartte vaihtaa, vaan saa suosia suomalaista. Joihinkin näihin bloggereihin on vähän tylsä kommentoida kun tarttee klikkailla moneen kertaan, ennen kuin saa kommentit julkaistua. Ja sitten just jää kommentoimatta.