Sivun näyttöjä yhteensä

3.4.2012

Rippikoululaiset ja Markus


Tornion kaupunginteatterin esitys ”Markuksen evankeliumi” oli tänään meidän seurakunnassamme. Olin seuraamassa sitä rippikoululaisten kanssa. Markuksen evankeliumia on kymmenen vuoden aikana esitetty yli 300 kertaa eri puolilla Suomea. Pian esityksen valmistumisen jälkeen sitä alettiin kysyä vierailulle myös teatterin ulkopuolelle ja niin siitä valmistettiin nykyinen versio esitettäväksi erityisesti kirkoissa sekä seurakuntasaleissa kirkkodraamana. Torniolaiset ovat sovittaneet esityksensä suoraan kirkkoon, kun puolestaan Kari Hakalan Tampereen teatterissa vuodesta 1998 esittämä Markuksen evankeliumi esitettiin teatterissa.
Evankelista Markus tahtoo rohkaista ihmisiä uskomaan Jeesuksen voimaan, joka pelastaa heidät. Hän tahtoo myös muistuttaa, että uusi elämä Jeesuksen seurajana ei ole helppoa, vaan heidän täytyy olla valmiita kärsimään Jeesuksen tavoin. Tänään kertomus Jeesuksen maanpäällisestä vaelluksesta, jossa oli Pauli Mahlamäki kaikissa evankeliumin rooleissa, kosketti myös syvältä. Tämä evankeliumeista vanhin kävi vastustamattomasti suoraan sydämeen. Kun näytäntö päättyi, ei tehnyt heti mieli lähteä paikaltaan minnekään. 

(Kuva on esitteestä)
Markuksen evankeliumi on lyhin Uuden Testamentin neljästä evankeliumista. Se kuitenkin pitää eniten sisällään toimintaa ja tapahtumia. Markus kertoo kuinka heti julkisen esiintymisensä alussa Jeesus teki suuria ihmetekoja, jotka hämmästyttivät kansanjoukkoja ja Jeesuksen seuraajia. Ajan uskonnolliset johtajat eivät hyväksyneet Jeesuksen tekoja ja opetuksia. Tämä johti välikohtauksiin, jotka saivat heidät lopullisesti suunnittelemaan hänen surmaamistaan. Ensimmäinen, joka ymmärsi tämän, oli roomalainen sotilas. Nähdessään Jeesuksen kuolevan ristillä hän sanoi: ”Tämä mies oli Jumalan poika”. 

Markuksen evankeliumia pidetään evankeliumeista vanhimpana. Markus tahtoo rohkaista ihmisiä uskomaan Jeesuksen voimaan, joka pelastaa heidät. Hän tahtoo myös muistuttaa, että uusi elämä Jeesuksen seuraajana ei ole helppoa, vaan heidän täytyy olla valmiita kärsimään Jeesuksen tavoin.

2 kommenttia:

Päivikki kirjoitti...

Mie olen menossa tänä aamuna katsomaan saman esityksen miun oppilaitten kanssa.

pappilanmummo kirjoitti...

Hyvää pääsiäsitä teille kaikille, niin oppilaille kuin opelle!