Sivun näyttöjä yhteensä

25.4.2012

Vilkas päivä

 Tänään sain postissa Macalta arvontavoittona kirjan, käsityönopettaja Maija Paavilaisen Luo vanhasta uutta. Vanhoista töistä saatu materiaali oli hänellä osoittautunut ehtymättömäksi ideoiden lähteeksi. Kirjassa kerrotaan esimerkiksi heijastimen valmistamisesta puisesta lankarullasta. Lankarullan ympärille on kiinnitetty itsekiinnittyvää heijastintarranauhaa. Sen jälkeen 45 cm:n pituiseen nahkanauhaan on kiinnitetty reppulukko, Nauhaan on tehty hevosenhäntäsolmu, minkä jälkeen molemmat nauhanpäät on pujotettu lankarullassa olevan reiän läpi ja nauhanpäät on solmittu yhteen. - Kirjan mukana tuli myös kortti, jossa pajunkissojen myötä toivotettiin hyvää kesän odotusta. Kiitos Maca!
Tänään sain toisenkin kirjan. Olin lähetyspiirissä, jossa oli tietokilpailu raamattutietoudesta ja sain Suomen Pipliaseuran kustantaman Ristiin rastiin Raamattu -kirjan. Siinä on tekstikokonaisuus vuoden jokaiselle päivälle, joten lukemista riittää koko vuodeksi.
Jo vihdoin meidänkin seudulla kukkivat leskenlehdet valtoimenaa aurinkoisessa paikassa.
Ja omassa pihasta löytyi sinivuokkoja kukassaan, kun tänään aurinko paistoi lämpimästi. Olin niiden nuppuja seuraillut jo pari päivää...
 Kevään viimeinen jumppakin oli tänään. Ahkerasti nostelimme painoja ja teimme askelkyykkyjä ja venyttelimme -  lihakset ovat kipeinä ja jos vanhat merkit paikkansa pitävät, niin vielä pari päivää tuntuu tämänpäiväinen ahkeruus.
Jumpan jälkeen ajelimme vielä mökille, jossa kevät oli tullut pitemmälle kuin kotosalla. Kona meillä pihalla on vielä lunta, mutta mökillä kaikki lumet olivat tontilta sulaneet. Pihlaja-angervon lehdetkin olivat jo tuloillaan ja 
ruohosipuli oli kasvattanut pitkät varret. Myyrät olivat tehneet tuhojaan enemmän kuin viimeksi olimme huomanneetkaan. Koko ruohoalue oli myllätty, samoin kasvimaa.
Järvi ei vielä lainehtinut, mutta rannat olivat sulana ja ehkä huomenna tai viimeistään ylihuomenna jäät lähtevät. 
Laitoimme katiskat jo veteen - unelmissa ainakin ahvenet.

2 kommenttia:

Anneli kirjoitti...

Onnea voitosta !
Minä odottelen, mitä kivaa sen ohjeiden mukaan väsäilet :D

pappilanmummo kirjoitti...

Kiitos Anneli. Kunhan tässä kerkiää kevättyöt ensin tehdä...