Sivun näyttöjä yhteensä

10.5.2012

160 ahventa!

Olimme tänään mökillä. 
Mies nosti katiskat ja sai noin 160 pientä ahventa, jotka sitten perkasi. Aikaahan siihen toki kului, mutta kalaa tuli aika monta annosta pakastimeenkin.
Erääseen katiskaan oli eksynyt rupikonna ahvenien joukkoon.
Tällaisia ötököitä on pilvin pimein verhojen alla ja ikkunoissa sisällä ja kai kaikenlaisissa rakosissa. Kun laitamme kaminaan tulen ja kun tupa alkaa lämmetä, ötököitä ilmestyy aina vain lisää. Mikähän tuon nimi mahtaa olla? Imuroin niitä ahkerasti näin keväisin joka kerran, kun pistäydymme mökillä.
Etenkin silloin, kun mökillä on siivouspäivä keväällä, löytyy monenlaista pientä ötökkää, vaikka kuinka hyvin siivoaisi, niin kohta ne taas tulevat jostakin raosta tai polttopuiden mukana sisälle. 
Tänään olikin taas siivousta - tällä kertaa putsasin huussin hiirien ja ehkä myyrienkin jäljiltä. Nyt se on taas pesty ja uudet matot lattialla ja raikasta muutenkin.
Koivut alkavat viheriöidä ja mustikansilmut puhjeta.
Narsissit kukkivat edelleen ja vuorenkilvetkin alkavat avautua. Nuo narsissit ovat vuodentakaisia pääsiäsinarsisseja, jotka istutimme viime keväänä tuohon. Tänäänkin istuttelin lisää toiseen paikkaan eli tämänvuotiset pääsiäisnarsissit pääsivät vuorostaan odottelemaan ensi kevättä. Puutarhassa kastelin syksyllä istutettuja luumujen ja kriikunoiden taimia, joita saimme pikkuserkultani. Pohdimme, mitkä niistä mahdollisesti jäävät eloon, koska myyrät ovat olleet erittäin ahkerina etenkin näiden nuorten taimien juurilla.

Sana tälle päivälle: " Älkää olko mistään huolissanne, vaan saattakaa aina se, mitä tarvitsette, rukoillen, anoen ja kiittäen Jumalan tietoon. Silloin Jumalan rauha, joka ylittää kaiken ymmärryksen, varjelee teidän sydämenne ja ajatuksenne, niin että pysytte Kristuksessa Jeesuksessa." (Fil. 4:6-7)

6 kommenttia:

Kiirepakolainen kirjoitti...

Oi mikä upea kalasaalis! Siitä saa monta herkkuateriaa, nam nam!!!
Meilläkin on aiemmalla mökillä näkynyt noita samoja lentäjiä, en tiedä nimeä, mutta ne kyllä sitten itsekseenkin katoavat. Ne varmasti talvehtivat jossain seinänrakosissa ja syntyvät sitten perhoksi, kun lämpenee.. näin luulen.

pappilanmummo kirjoitti...

Niinpä: Itsekseen jossain vaiheessa nuo lentäväiset katoavat, mutta aikamoinen joukko niitä vain löytyy ja kun ne mokomat yölläkin lentelevät.

Anneli kirjoitti...

On teillä suuri kalasaalis !
Kun pesin mökillä ikkunat, niin siellä välissä oli samanlaisia ötököitä !!!

kosotäti kirjoitti...

Siivekäs ötökkä on nimeltään harsosääski.
Hyvä kalansaalis.

pappilanmummo kirjoitti...

Kiitos tiedosta. Harsosääskiä on paljon...

pappilanmummo kirjoitti...

Tuntuu, että nuo ötökät vain lisääntyvät vuosi vuodelta.