Sivun näyttöjä yhteensä

27.5.2012

Kuusi plus yksi


Helluntai on pääsiäisajan päättävä Pyhän Hengen juhla, jota vietetään 50 päivää pääsiäisen jälkeen. Ensimmäinen helluntai oli kristillisen kirkon perustamisen päivä, kirkon syntymäpäivä. Helluntain liturginen väri on punainen. Alttarille sytytetään kuusi kynttilää kuten muinakin kirkkovuoden suurina juhlapäivinä, koska helluntai kuuluu pääsiäisen ja joulun ohella kirkkovuoden kolmen suurimman juhlan joukkoon.
Tänään kirkkomme alttarilla oli yksi kynttilä lisää: se oli Hyvinkäällä tapahtuneen joukkosurman uhrien muistoksi. 
 Etupihan marjaomenapensaamme on herännyt jo kukkanuppuille.
Päärynä on kasvanut viereisen männyn kanssa kilpaa lähes sen korkuiseksi. Vielä päärynäpuussa on kukkia, mutta mehiläiset alkavat siirtyä jo omenapuihin.

Alapihalla vielä kukkivat vuorenkilvet kilpaa omenapuiden ja päärynäpuun kera. Luumutkin ovat jo kukkansa tiputtaneet, mutta kirsikat hohtavat juuri nyt valkoisina. Viiniköynnökset eivät vielä ole kukka-asteella.
Metsäorvokit kukkivat siellä täällä pihamaalla.

Raamatun sana tänään: "Jeesus sanoi: "Jumala on rakastanut maailmaa niin paljon, että antoi ainoan Poikansa, jottei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan saisi iankaikkisen elämän." (Johanneksen evankeliumi 3:16)

Ei kommentteja: