Sivun näyttöjä yhteensä

24.5.2012

Mökillä ja kotona

Mökillä oli koivun siitepölyä joka paikka täynnä. Ensimmäiseksi piti pyyhkiä verannan pöytä ja tuolit, imuroida koko veranta niin saunalla kuin mökilläkin, jotta ei kuljettanut sisälle tuota keltaista. Orvokitkin olivat aivan siitepölyssä.
Kastelin marjapensaat ja muut kasvit. Jokaisen marjapensaan  juurilla oli myyränkoloja, joista vesi iloisesti lirisi maan sisään. Saa sitten nähdä, miten nuo kasvit säilyvät. Lisää kukkia mies istutteli: nyt maahan tuli vielä entisten lisäksi oppineiden kukkaa ja uudenlaista päivänkakkaraa.
Luumu oli alkanut kukkia mökin pihallakin. Omena oli vasta nupuillaan. Järven vesi oli jo 17-asteista, joten aamulla uiminen sujui jo ilman saunaakin. Toki illalla saunasta oli hieman mukavampi mennä veteen vilvoittelemaan, kun tiesi pääsevänsä taas puolestaan saunaan lämmittelemään.
Läheisellä niityllä kuten muuallakin mökkimatkan varrrella voikukat olivat vallanneet heinäpellot ja keltaisenaan ne kukkivat miltei kuin Unkarissa jo kuukausi aikaisemmin rypsipellot olivat keltaisina.
 Kotipihassa tammi vuorostaan kukkii.
 Kieloja on pihan reunus täynnä.
Kirsikkapuut ovat nyt valkoisenaan kotipuutarhassa.
Luin äskettäin Kati Tervon kirjan Jääkaapin Henki. Hän kertoi mielenkiintoisesti ja humoristisesti elämää keittiössä ja siihen liittyviä juttuja kuten kauppakärryjen hankintaa. Kati Tervo kertoi olleensa nelikymppinen, kun hän hankki vedettävät kärryt, koska kauppamatka oli sen verran pitkä, että oli hankalaa kantaa painavia kasseja. Hänen anoppinsa nimitti sitten nuo kärryt mummokärryiksi.  Jääkaapin sisältöä niin kotona kuin mökilläkin valotettiin kirjassa monin mukavin muistoin ja keittiösattumuksin.
Illalla  olin vielä kokouksessa lähikaupungin rannassa. Kylläpä siellä oli väkeä liikkeellä paljon niin kävellen, pyörillä kuin moottoripyörillä ja tietysti parkkipaikat täynnä autojakin. Paljon laivojakin näkyi laiturissa ja lokkeja yllin kyllin!

5 kommenttia:

mm kirjoitti...

Olen lukenut Kati Tervon Kesäpäiväkirjaa. Mukava tyyli mielestäni.
Jaa-a. Pitäisiköhän todella hankkia kauppakärryt :) Ikääkin on sitä varten riittävästi.

pappilanmummo kirjoitti...

Kauppakärryjä minäkin kaipaan, siiten kun ei voi enää ajaa autolla tai pyöräillä - nyt kyllä auto toimii kärrynä, jos ei polkupyörällä viitsi mennä lähikauppaan, jonne on noin kolme kilometriä.

Sinikka kirjoitti...

Ihania mökkikuvia. Tuota siitepölyä tuntuu nyt riittävän enemmän kuin omiksi tarpeiksi.
Olen kanssa hankkimassa ns. "mummokärryjä" ei tarvitse käsissä roikottaa painavia ostoksia.
Hyvää kesää sinullekin!

Kiirepakolainen kirjoitti...

Kylläpä kauniisti kaikki kukkii!

Sartsa kirjoitti...

Aika lämmintä vettä jo! Viikko sitte oli vain 10 astetta, kun heitin talviturkit.