Sivun näyttöjä yhteensä

18.5.2012

Pelargoniat pihalle

Helatorstaina oli messu. Niinpä myös käytössä oli messukasukka, joka tässä on edestä  kuvattuna. Messussa oli paljon väkeä ja paikalliset Martat olivat järjestäneet myös kirkkokahvit ja olivat avustajina messussa. Oli myös mukavaa, kun oli apua ehtoollisenjaossakin - sain silloin itsekin ehtoollisen. En näet osaa toimia vieläkään niin, että jakaisin itselleni ehtoollisen. Myös tapasin kirkkokahveilla entisen koulutoverini - ilo kohdata.
Kotona on siirrytty kesään: Pelargoniat ovat päässeet pihalle normaalille paikoillen, samoin verenpisaratkin. Molemmat kukkivat jo vauhdikkaasti, koska olivat säilyneet hyvin talven yli.

Kirsikkaluumu on avannut nuppunsa. Podarok St. Petersburg-lajike on runsassatoinen kirsikkaluumu. Jo viime kesänä, toisena istuttamisesta, se kukki aikaisin toukokuussa ja teki kesällä sitten hedelmiäkin. Keltainen ja pienehkö hedelmä on mehukas ja hienoarominen. Puun kasvukorkeudeksi sanotaan 1,5-3 metriä. Kirsikkaluumu on itsepölytteinen. 
 Tyrnipoika jakaa tyrnitytöille siitepölyään. Tyrnitkin ovat selvinneet hyvin talvesta.
Marjapensaatkin alkavat kukkia. Puutarhan kasveja on nyt parhaillaan mielenkiintoista seurata. Helatorstaina satoi ja se teki hyvää kasveille, kun nyt alkaa olla reilusti lämpöä. 

Mies on laittanut kasvihuoneen kuntoon kasvimaan ohella - minä olen vain laiskotellut sisällä sisähommissa: pyykkiä, tiskiä ym. ja tietysti viikonlopun töiden valmisteluja.

"Halleluja, Vapahtaja kuoleman on voittanut.
Halleluja, nyt on toivo maailmalle koittanut.
Kunniaansa Jeesus astui omillensa luvaten:
Aina pysyn lähellänne, teitä siunaan, rohkaisen."
(Virsi 339:2)

7 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Miten kauniita kukkia! Minun piti ihan googlettaa tuo kirsikkaluumu.Meillä on just nyt kaupoissa minikokoisia luumuja,todellakin kirsikan kokoisia,oliskohan ne juuri tuota kirsikkaluumua...

kaanon kirjoitti...

Miten pelargoniat kestää hallaa?+ En ole vielä uskaltanut ostaa riippupelakuita kaupasta..
Kasvihuoneeseen vien tomaatit kasvamaan.

Kiirepakolainen kirjoitti...

Pelargonit on ihania! Itsekin pari päivää sitten tälläsin niitä parvekelaatikkoon.

Emännys kirjoitti...

Tulin vihdoin ja viimein Pappilaan kurkkaamaan. Olet siirtynyt näemmä blogspotin puolelle sitten viime käyntini. Olen huono blogien seuraaja, pahoitteluni, että tulin nyt vasta vastavierailulle. Pappilasta kun käydään useammin Satolassa :) Hyvää viikonloppua!
PS. Mahtavia puutarhakuvia! Teillä on upea lajikirjo!

kaari3 kirjoitti...

Kevään toivoa ilmassa sakeasti :D Meillä valitettavasti en saa pelargonoita viihtymään, luulen, liian kuumaa.Ne ovat niin klassikoita ja eteenkin vaaleanpunaiset ovat/olisivat mieleeni.
P.S. Valitsin sinut mukaan kulovalkean tavoin leviävään haasteeseen! Osallistu leikkimielellä tai jätä väliin, mielesi mukaan! Kaikkea ei tarvitse kertoa  http://wordsbyirma.wordpress.com/2012/05/18/haasteet-yksi-ja-kaksi/

tuulento kirjoitti...

Teillä se kevät etenee nopeasti! Mutta tännekin on nyt luvattu poutaa melkein koko viikoksi. Mettiset pääsevät pajukkoihin, hienoa! Minulla olisi sinulle haaste, jos et ole jo vastannut samanlaiseen monta kertaa!

Anneli kirjoitti...

Upeita pelargonioita !

Kyllä niissä marjapensaissa on juurimattoa ja suodatinkangasta. Mutta en kyllä odottele mitään ihmeellistä satoa. Puut vievät voiman !!