Sivun näyttöjä yhteensä

16.5.2012

Vattu ja moni muu

 Tarjoilu pelasi leikkimökissä hyvin! Eilen käväisin pitkästä aikaa hetken touhuamassa pienten kanssa ja juttelemassa vanhempienkin kera.
 Tänään kävin päivätoimintaryhmälle toimittamassa ehtoollishartauden. Rakennuksen pihapiirissä oli mukavia patsaita musikanteista.
 Muuten päivä kului terveyskeskuksessa jonottaesssa päivystykseen ja sain neulottua yhdet sukat päivän aikana. Viime sunnuntaina näet olin pelaamassa lentopalloa ja jotenkin polvi kipeytyi ja niin vihdoin tänään pääsin tutkittavaksi. Huono homma: En voikaan lähteä vaeltamaan Pyhille Poluille, minne olin ajatellut lähteä nyt kesäkuun alkupäivinä. Polvea ei saa rasittaa - keppi tai kepit tulisi olla tukena muutenkin - portaiden ja epätasaisen maaston kulkeminen on hankalaa. Ja me molemmat...
 Vihdoin tulppaanitkin ovat avautuneet.
Aivan pian kukkii myös kirsikkaluumu.

Mies on ollut tällä viikolla ahkerana. Kasvimaalle on kylvetty mangoldia, keltajuurikasta, salaattia, tilliä, palsternakkaa ja porkkanaa. Kaikki nuo ovat harson alla suojassa ötököiltä. Kylvin tänään kotiinkin kehäkukkaa, jotta se pääsisi alkuun myös nyt, kun on luvassa lämmintä ja sadetta.
Mies istutti uusia vattuja, Maurin makeaa ja Muskokaa. Muskoka on Kanadasta lähtöisin talvenkestoltaan hyvä lajike. Muskokan marjat ovat keskikokoisia, pyöreitä ja väriltään tummanpunaisia.  Muskoka versoo runsaasti, mutta saa myös helposti versotautia, mutta ei härmää. Maurin makea on syntynyt puutarha- vadelmien ja luonnonvadelmien risteytymänä Suomessa jalostettuna. Marjan maku on makeahko,  luonnonvadelman kaltainen. Marjat ovat pyöreitä, hieman pitkulaisia. Maurin Makeaa voidaan  viljellä normaalin vadelman tapaan tai pensasmaisena. Pensastavan kasvutavan vuoksi versoja ei juurikaan tarvitse tukea. Sen talvenkesto on kohtalainen.

5 kommenttia:

Kiirepakolainen kirjoitti...

Vai että polvi päätti, ettet lähdekään vaeltamaan, voi harmi. Onneksi sinulla on ihana puutarha jossa voit varovasti kulkea ja kökkiä! Ja hyvä apuri!!

Anneli kirjoitti...

Muista nyt antaa polven levätä, että se paranee !
Kauniita tulppaaneita kuvissa :)

Mukavaa Helatorstaita !

Huopatossunen kirjoitti...

Voi harmi ettei polvi anna myöden lähteä vaellukselle :( Puutarhassa riittää tähän vuodenaikaan puuhaa.

Minulta on jotenkin jäänyt huomaamatta että olet siirtänyt blogisi tänne ja ihmettelin jonkin aikaa etkö enää kirjoittele mitään. Onneksi kommentoit blogiini ja löysin sitä kautta tänne.

Runoystävä kirjoitti...

Hei!
Nytpä sinulla on hyvä aika istua puutarhassa, katsella, kuunnella ja haistella kevättä. Anna käsienkin levätä sylissä ja nauti luonnon kauneudesta! Teepä itsellsi tavoiteaikataulu, kauanko istut ihan hiljaa. Vähitellen pidennät aikoja ja pian saatat huomata aivan uusia asioita.
Lämpimin terveisin,
P.K.

Minz kirjoitti...

Harmi tuon polvesi kanssa. Mutta nyt kun ottaa rauhallisesti, niin on taas mukava mennä, kun saa sen ensin kuntoon. Siellä ollaan pihahommissakin jo edistytty. Me vasta "meinataan". ;) Pikkuhiljaa, jaksujen, innostusten ja säiden puitteissa.