Sivun näyttöjä yhteensä

18.5.2012

Mökillä riittää puuhaa

Tämän vuoden ensimmäiset nokkoset on kuivattu. Nokkonen on parhaimmillaan keväällä kun sen versot ovat 10-15cm pituisia. Nokkosia on helppo laittaa monenlaisiin ruokiin: sämpylöihin, vohveleihin, kastikkeisiin, keittoihin, munakkaisiin pinaatin tapaan.

Perjantaina kävimme mökillä. Kevättöitä on sielläkin vielä riittänyt.
Mies kerkisi laittaa kaivonrenkaisiin kesäkurpitsat ja kylvää kurkut niihin sillä aikaa kun kävin vihkikeskustelussa.Samoin hän laittoi kesäkukkia kukkapenkkeihin.Suojasin nuo taimet harsoilla, joiden tueksi laitoin kepit, etteivät taimet taitu harson alla.
Taas löytyi katiskasta sammakko ahvenien ohella. Ahvenruokaa on tiedossa jälleen omiksi tarpeiksi. On niissä pienissä sinteissä ollut perkaamista!
 Raparperit ovat lähteneet tänä vuonna hyvin kasvuun. Pian täällä mökilläkin saa valmistaa raparperipiirakkaa tai kiisseliä.

Perennapenkissä tulppaani ja isot narsissit kukkivat hyvässä sovussa - pienet narsissit alkavat jo lakastua. Mökin omenapuumme on perheomenapuu. Aikaisen lajikkeen osalta lehdet olivat jo tulleet, muiden osalta vielä silmuilla samassa puussa. Lähes kaikki syksyllä istuttamamme kriikunat ja luumut alkavat tehdä lehteä, vain pari vaikuttaa täysin kuolleelta, elleivät sitten juuresta ala versoa.
Toki miltei aina, kun mökille menemme, niin saunomme myös. Nyt vesi oli 12-asteista, joten uiminenkin onnistui ja vesi ei enää kirpaissut kuten kevään aiemmilla kerroilla.

Ei kommentteja: