Sivun näyttöjä yhteensä

10.6.2012

Juhlilla


Valtakunnallisia Lähetysjuhlia juhlittiin Haminassa, 8.-10.6.2012. Tämän vuoden juhlien tunnus oli Pää pyörällä? Suomen Lähetysseuran Valtakunnallisia Lähetysjuhlia vietetään perinteisesti kesäkuun toisena viikonvaihteena. Lähetysjuhlat on kirkon kansainvälisen toiminnan laajin vuotuinen kesäjuhla. Juhlille tullaan saamaan ajankohtaista tietoa siitä, mitä lähetystyössä eri puolilla maailmaa tapahtuu sekä myös kohtaamaan muiden kulttuurien kristittyjä ja pohtimaan heidän kanssaan sitä, mitä merkitystä kristillinen usko tuo elämään. Kristillinen lähetystyöhän on kristinuskon sanoman levittämistä sanoin ja teoin.
Juhlien pääareena oli Bastioni, Haminan historiallinen vallitus, jonka ylle levitetään kesäisin Euroopan suurin telttakatos. Hamina Bastioni muodostettiin vuonna 1998 rakentamalla Haminaan pääosin 1700-luvulla rakennetun linnoituksen keskusbastionin yhteyteen Euroopan suurin kesäajan telttakatos näyttämöineen ja katsomoineen. Hamina Bastionissa vanhat linnoitusholvit yhdistyvät uusimpiin tekniikoihin ja palveluihin mutkattomasti, sekä historiaa että asiakasta kunnioittaen. Juhlapaikkana tuo oli hyvä kuten Haminakin. Palvelut pelasivat hyvin ja vapaaehtoisten joukko toimi moitteettomasti ja ystävällisesti palvellen juhlilla. 
Juhlat alkoivat perjantaina Bastionissa kansanlaulukirkolla.  Nimensä mukaisesti kansanlaulukirkko ammentaa musiikkinsa monille tutusta ja rakkaasta kansanlauluperinteestämme. Muuten tilaisuus oli sanajumalanpalvelus, mutta laulut olivat erilaisia kuin virsikirjassamme.Anna-Mari Kaskinen muutama vuosi sitten  riimitteli uudet sanat tuttuihin suomalaisiin kansanlauluihin. 

"Lähetys nousee kirkon olemuksesta. Vain perusteissaan vahva ja asiaansa uskova kirkko tekee lähetystyötä. Siellä missä kirkon identiteetti horjuu, lähetys asetetaan kyseenalaiseksi ja aikanaan se loppuu kokonaan. Juuri siksi on tärkeä muistaa, keneltä valtuutus tehtävään on saatu. Kirkon ei tarvitse piilotella tai pyydellä anteeksi lähetystyötä. Lähetys on varsinainen tehtävämme", sanoi piispa Seppo Häkkinen lähetystyöntekijöiden siunaamistilaisuudessa Haminassa lauantaina 9.6. jossa kahdeksan uutta lähetystyöntekijää siunattiuiun tehtäväänsä.
Suomen Lähetysseuran eläkkeellä oleva työntekijä rovasti Päivö Parviainen, nyt kesäkuussa (19.6.) sata vuotta täyttävä rovasti saarnasi Haminan Johanneksen kirkossa sunnuntain messussa.
Päivö kertoi jälleen saarnassaan, miten hän joi aamuteetä ja luki tentteihin 1930-luvun puolivälissä, kun hän oli näkevinään itsensä pakkaamassa Kiinaan lähtöä varten. Päivö kuuli äänen: ”Minä vien sinut Kiinaan ja tuon sinut sieltä takaisin Suomeen. Ja olen sinun kanssasi, kunnes saatan sinut kirkkauteeni.”  Hän kertoi myös isoisästään, joka oli tukenut lähetystyötä jo ennen Lähetyseuran perustamista. Parviainen puhui meille myös syntien anteeksipyytämisestä ja ehtoollisen vapauttavasta armosta. Parviainen kehotti kuulijoitaan käyttämään niitä armolahjoja, joita nämä ovat saaneet. Hän muistutti, että suurin armolahja on rakkaus. Päivö kertoi myös, että Jumala vei askel askeleelta ja oli hänen kanssaan. Hän voi olla myös sinun kanssasi, kun hän kutsuu sinua!
Lähetysjuhlat päättyivät tänään myös Päivön rukoilemaan Herran siunaukseen.

Raamatun sana tänään: Jeesus sanoi: "Se, joka tahtoo pelastaa elämänsä, kadottaa sen, mutta joka elämänsä minun tähteni kadottaa, on sen löytävä." (Matteus 16:25)

6 kommenttia:

Anneli kirjoitti...

Kiitos Haminan terveisista !
Kyllä sinä jaksat reissata, minä olen vaan tänne mökille "erakoitunut" :)

Mukavaa ja aurinkoista alkanutta viikkoa !

Päivikki kirjoitti...

Miekin olin mieheni kanssa Haminassa. Tultiin myöhään Johanneksen kirkkoon ja jouduttiin kuuntelemaan Päivön saarna seisoen eteisessä.

mm kirjoitti...

Oli mukava moikata :) Hyvät juhlat!

Lähetyskurssista 1978 palaveroi yli puolet. Kivaa. Oli myös hauska halata Sally Limiä, pitkästä aikaa.

pappilanmummo kirjoitti...

Juhlien iso anti onkin ystävien ja tuttujen tapaaminen

pappilanmummo kirjoitti...

Ilo olla lähetysjuhlilla! Hyvä kun mahduitte kuitenkin Johanneksen kirkkoon jotenkin ja pääsitte kuuntelemaan Päivöä - asuntoemäntäni ei mahtunut sisään enää ja hänet ohjattiin Marian kirkkoon messuun.

pappilanmummo kirjoitti...

Mukavaa mökkiaikaa!