Sivun näyttöjä yhteensä

15.6.2012

Maalausta, mehiläisiä ja mökkiä

Mies on viettänyt tämän viikon kodin ulkopuolisissa hommissa. Koko viikon hän on ollut maalaamassa seurakunnan vapaaehtoisten miesten kera yhtä seurakunnan kokoustilan päärakennusta. Pääasiassa hän oli tuolla nosturin nokassa...Välillä piti käydä vielä urheilukilpailujen toimitsijanakin.
Maanantaina hoidimme kulttuuripuolta: kävimme katsomassa illalla Kansallisbaletin esityksiä Sibeliustalossa. Esitykset olivat loppuunmyydyt eli ilmaislipppuja jonottivat monet monta tuntia. Näillä houkuteltiin meitä maalaisia baletinystäviksi ja -katsojiksi. Me olimme lippumme hankkineet jo etukäteen. Esitykset olivat Kansallisbaletin kiertueen palasia tulevasta ohjelmistosta. Muutama palanen olikin mukaansatempaavan mukava.

Minä kerkisin käydä siunauskeskustelussa tiistaina  ja sieltä kiirehdin mökille kastelemaan kasveja,  kitkemään kasvipenkkejä ja muutenkin yritin kaivaa rönsyleinikit pois tontilta kuten voikukan alutkin. Kompostiin kertyi tavaraa... Oli mukavaa uida ja saunoa. Keskiviikkona sain ystävänkin vieraaksi. Pääsimme parantamaan maailmaa ja saunomaan pitkän kaavan mukaan ja aina vähän väliä pulahdimme uimaan. Mökkimme on siitä mukavalla paikalla, että siellä voi uida nakuna eli ketään ei näkynyt eikä kuulunut olevan koko järvellä sinä aikana kun siellä olin. Käki kukkui ja telkät antoivat uimanäytöksiään.
Oravanmarjat kukkivat mökin pihamaalla. Oravanmarja (Maiantethemum bifolium) on merkki kasvupaikkansa rehevyydestä. Tuo paikka on kyllä kaikkea muuta kuin rehevä - kuivaa mäkeä. Kansan suussa kasville on annettu sellaisia nimiä kuin hiirenkorva, kielheinä, kissankieli, lampaankieli, varsankavio ja sokerimarja. Oravanmarjan marjat ovat myrkyllisiä kuten kielonkin.
Kerkisin käydä soutelemassa järven ympäri.  Ulpukatkin jo kukkivat ja nämä pystykeiholehdet (?). Ne ovat monivuotisia ilmaversoisia sarpiokasveja, joiden kukinto on valkoinen. Pystykeiholehden turpeaa maavartta käytetään Kiinassa vihanneksena.
Mökille mennessä poimin lupiineja ja koiranputkia tien vierestä.
Mökillä käsienpesupaikka on ulkona vajan seinällä.
Pihalla kasvoi myös?
Pitkälehti-imikkä ?
Akileijat kukkivat vaaleanpunaisina mökillä, tummanlilana kotipihalla. Ne leviävät itsekseen siemenistä.

Torstaina palasin kotiin. Pihakierrosta tehdessämme illalla löysimme taas retkeilijöitä:
Mehiläisiä oli päättänyt kokoontua pesien läheiseen mäntyyn parveilemaan.

Päivän rukous: "Jeesus Kristus, sinä olet kaikkien meidän kanssamme joka päivä, aina aikojen loppuun asti. Sinä kutsut meitä väsymättä kääntämään katseemme kohti Jumalaa ja panemaan luottamuksemme evankeliumiin." (Veli Roger).

3 kommenttia:

Anneli kirjoitti...

Minunkin pitää hakea lupiineja maljakkoon.
Talviturkki tuli heitettyä :)

Kiiris kirjoitti...

Niin ihana kesäkukka-asetelma. Kauniisti sopivat hentoinen koiranputki ja jykevä lupiini yhteen.
Luulen, että torpalla navetan seinustalla on tuo sama vanha kasvi, olen kutsunut sitä jättiläisimikäksi, kun se kasvaa hirmu korkeaksi.

kosotäti kirjoitti...

Lupiinit ovat juuri nyt parhaimillaan, vaikka sitä on alettukin vieroksua, luontoomme kuulumattomana, niin silti sen upea kukinta sykähdyttää.
Rukoukseeen voi vain sanoa, Amen. Kiitos