Sivun näyttöjä yhteensä

17.6.2012

Mehiläiset hölmöilevät

Meidän mehiläiset ovat muutaman päivän ajan innostuneet parveilemaan, siis hölmöilemään. Alkuviikosta otimme ensimmäisen parven aidantolpasta talteen. Se asettui uuteen omaan kotiinsa. Nyt torstaina mäntyyn ilmestyi pieni jälkiparvi, joka oli niin pieni, ettei mies viitsinyt sitä korjata pois, vaan odotteli, että ne palaisivat pesään takaisin. Olemme antaneet olla niiden rauhassa männyssä roikkumassa ja ajatelleet, että kyllä routa porsaan kotiin ajaa. Tänään kun ilmestyi sadepilvi, niin mies lähti hätistelemään niitä, koska ne olivat jo kolme yötä viettäneet männynoksassa.  Koska ne olivat niin ylhäällä, ettei niitä voinut muuten ottaa talteen, niin  mies sohaisi kepillä parven hajalle. Tosin ne mehiläiset taas yrittivät takaisin männyn oksaan.
Mies haki lopulta uuden pesälaatikon ja houkutteli mehiläisiä sinne. Jotkut lähtivätkin tutustumaan pesään. Osan maahanpudonneista hän harjasi maasta rikkalapion kanssa pesään. Ehkä sitten loputkin lähtivät männystä liikkeelle, kun alkoi sataa voimallisesti. Emme jääneet seuraamaan enää - myöhemmin näemme, mitä on tapahtunut.
 
Pihalla juhannuspuusutkin alkoivat jo levittää tuoksuaan. Juhannusruusua on viljelty Suomessa jo 1800-luvun alusta lähtien. Puolikerrannaiset kermanvalkoiset kukat ovat avautuneet ja tuoksuvat ihanasti. Juhannusruusun varret ovat tiheäpiikkiset. Juhannusruusu leviää villisti juurivesoista ja se on kaikenkaikkiaan helppohoitoinen ruusu. 
 Lilat akileijat kukkivat kotipihalla.
 Tervakukkien punaa on pitkin pihaa näkyvissä.
Maustemaassa mausteet ovat kasvaneet jo isoiksi. Minttua ja ruohosipulia olemme kuivanneet jo useamman kerran ja seuraavaksi alkaa mäkimeiramin kuivaaminen.

Tämän sunnuntain kirkollisena aiheena on kutsu Jumalan valtakuntaan, mikä aihe sopi hyvin tämänpäiväiseen konfirmaatiomessuun. Päivän tekstien keskeisenä sisältönähän on kutsu Jumalan valtakuntaan ja kutsun kuulemisen tärkeys. Maallisen elämän tehtävät ja houkutukset saattavat estää ihmisiä ottamasta vastaan Jeesuksen kutsua. Joka epäröi ja vitkastelee, menettää tarjotun tilaisuuden.

Päivän rukous:
"Herramme ja Kuninkaamme. Itsekeskeisinä ja peloissamme hyljeksimme niitä, jotka ovat erilaisia kuin me.
Tahtoisimme olla rauhassa, tahtoisimme lämmitellä tutulla joukolla armosi paisteessa. Sinä, Kuningas, kutsut juhlaasi kaikkien kujien kansan. Auta meitä ymmärtämään, että tänäänkin lähetät juhlapöydästäsi kutsun meidän mukanamme. Sinulle olkoon ylistys ikuisesti. Aamen"

3 kommenttia:

Kiiris kirjoitti...

Aika hauskoja hassuja nuo ampparit! Lilat akilleijat kerrassaan upeita.
Akilleijat ovat ihan suosikkejani!

Anneli kirjoitti...

Mikäs kumma ne teidän mehiläiset on nyt villinnyt :D

Tina´s PicStory kirjoitti...

nice shots! beautiful columbines :)