Sivun näyttöjä yhteensä

3.6.2012

Orvokista kesä alkaa

 Eilen olikin varsinainen vieraspäivä ja vilinäpäivä. Kolme lasta lapsineen ja yksi lapsenlapsi vielä muuten serkkunsa ja oman toisen mummonsa kanssa oli vierailulla. Pihalla riitti iltapäivällä sateen jälkeen tilaa touhuta.
 Koirakin tuli vierailulle pihapiiriin touhuamaan. Välillä vähän sitä väsyttikin.
 Valmistin eilen suklaakakun Sirkun ohjeen mukaan. Paistoin sen kuivaksi, ehkä liian kuivaksi ja tein paksumman, mitä hän oli tehnyt. Toisaalta tämän olisi voinut laittaa pellille myös kääretorttutaikinan tavoin.
 Tällainen tästä kakusta sitten tuli. Tein siis kakun täytekakkuna. Kostukkeena on persikkapurkin liemi ja välissä hapahkoa omenahilloa. Kakun päällä on vaniljasokerilla maustettua kermavaahtoa 4 dl , orvokkeja ja persikoita.
 Orvokinpäivänä nostetaan myös sukuviiri lipputankoon.
 Orvokit aloittavat meidän perheessä kesän.
Tänään oli rippikouluni konfirmaatiopäivä. Pyhän Kolminaisuuden päivä on uskontunnustuksen päivä.
Raamatuntekstit puhuvat Jumalan salatusta olemuksesta, joka ylittää kaiken ihmisymmärryksen. Jumala on yksi, mutta hän on ilmoittanut meille itsensä Isänä, Poikana ja Pyhänä Henkenä. Hän vaikuttaa Luojana, Lunastajana ja Pyhittäjänä. Usko ei käsittele Jumalan olemusta tiedollisesti eritellen vaan ihmetellen, ylistäen ja hänen armotekojaan julistaen. Tämän kolminaisuuden päivän raamatuntekstit sopivat hyvin myös tämän päivän muuhun jumalanpalveluselämään.
Jeesus sanoo: "Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni: kastakaa heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettakaa heitä noudattamaan kaikkea, mitä minä olen käskenyt teidän noudattaa."
(Matteus 28:19-20)

Ei kommentteja: