Sivun näyttöjä yhteensä

5.6.2012

Suopursu tuoksuu

Menin eilen mökille,jossa sitten yövyinkin. Nautin hiljaisuudesta, tuoksuista, puutarhan tonkimisesta ja järven katselemisesta. Toki jotain taas leivoinkin. Tein teeleipää, johon laitoin puoli desiä pussiperunamuusihiutaleita, puoli desiä pellavansiemeniä, desin kaurahiutaleita, desin ohrajauhoja, teelusikallisen suolaa, kaksi teelusikallista leivinjauhetta ja ruokalusikallisen hunajaa, lirauksen öljyä, vehnäjauhoja ja vettä sen verran, että sain lusikalla pyöriteltyä taikinaksi. Paistoin 225 asteessa noin 10 minuuttia.
 Kalliolla kasvaa kalliokieloja.
 Puolukka kukkii hyvin.
 Karjalasta äidin kotipaikalta tuotu angervokin on kukassa.
 Suopursun tuoksu leviää rannalla.
 Pihlajakin on valkoisin kukin.
Oli mukavaa viettää aikaa mökillä. Puutarhassa kitkin rönsyleinikkejä.Voikukkarauta on aika hyvä apuväline, koska ne pitäisi saada juurineen pois. Miten pieninä ne alkavatkaan jo kukkia! Ja miten nopeasti ne leviävät! Loputon tehtävä... Tietysti myös etsin jokaisen - jos vain löysin - voikukan alun ja poistin sen tontin alueelta (ja vähän naapurin puoleltakin). Kesäkurpitsoita eikä kurkunalkuja halla ollut vienyt, koska suojasin ne harsolla ja jätin vieläkin harson niiden päälle varmuuden vuoksi.
Aamu-uinnilla tietysti kävin, vaikka veden lämpötila oli 15 astetta. Toki sen jälkeen pitkän aikaa vilutti, koska ilman lämpötila oli reilusti vähemmän.

2 kommenttia:

Kiiris kirjoitti...

Kerrassaan nautinnollista... ihan voin tuntea suopursun tuoksun...

Anneli kirjoitti...

Kyllä on ihania tuoksuja , pihlajankukatkin tuoksuu jo !

Olet sinä aika hurja, kun uskallat jo uida :DD