Sivun näyttöjä yhteensä

3.8.2012

Kantarelleja

Lähdin aamupäivällä ajelemaan mökille. Satanut oli edellisen käynnin jälkeen  vain 35 mm, mutta koko puutarha rehotti, ainakin rikkaruohot eli lähinnä vesiheinä kasvimaalla ja pihassa muuten ruoho. Monet kukat olivat alkaneet kukkia kuten kultapallo, syysasterit ja ukonhattu. Kompostilaatikossa on kasvamassa kurpitsaa ja se oli jo lähtenyt vaeltamaan, vaikka ei siinä ole vielä ainuttakaan kurpitsaa tulossa. Kompostissa on myös vahingossa lähtenyt maa-artisokka kasvamaan ja todella hyvin se kasvaakin - lienevätkö myyrät kuljetelleet sinnekin maa-artisokan mukuloita. Samoin siellä kasvaa piparjuurikin, jota on laitettu muualle kasvamaan, mutta kitkennän mukana tullut juuren palasia kompostiin.

Innostuin poimimaan mustikoita ja otin sieniä varten pussin mukaan. En varsinaisesti ole sienestäjä, mutta löysin kantarelleja kuitenkin monesta kohdasta lähimetsistä - mustikanpoiminta jäi vähäiseksi. Tulin välillä mökille uimaan ja aterioimaan. Uusia perunoita perunamaasta, kasvimaasta hieman pieniä porkkanoita, salaattia ja tilliä sekä lautaselle silliä, niin sain mainion lounaan.

Tein vielä uuden kantarellilenkin toiseen suuntaan ja sain tänään yhteensä jopa ämpärillisen kantarelleja. Mies tuli illalla ja putsasi niitä sillä aikaa, kun olin kastekeskustelussa.

Pikkuisen tihuutteli silloin tällöin iltavilakalla ja nyt iltayöstä tulee vettä jo rivakammin. Kerkisimme kuitenkin saunoa ja uida (veden lämpötila oli 21 astetta) ja  nauttia mukavasta illasta ennen reipasta sadetta.

Sana tälle päivälle: " Sillä Herra on sinun tukesi ja turvasi, hän varjelee jalkasi ansoilta. (Sananlaskut 3:26)3 kommenttia:

Kiiris kirjoitti...

Oh, ämpärillinen kanttarelliherkkuja. Nam !

isopeikko kirjoitti...

Peikko tuntee yhden karhun, joka käy kesällä kaupungissa poimimassa tupakinnatsoja itselleen talvenvaraksi... se on kyllä muutenkin vähän hassu turrikka.

mm kirjoitti...

Tänäkin vuonna siellä teillä sienet nousivat aikaisemmin kuin täällä. Tänä aamuna mekin kyllä saimme aamuleipiemme päälle paistettua vaaleaa orakasta, rusko-orakasta, kantarelliä ja punikkitattia. Ne ovat aina yhtä vauvau-leipiä :)

Ehkä tästä taas pääsee blogitunnelmaan. Lastenlapset on palautettu kotiinsa, samoin Vuodatuksen kirjoitusmahdollisuus, vaikka kuvia ei omaani (ja monen muunkaan blogiin) vielä saakaan lisätyksi...