Sivun näyttöjä yhteensä

29.8.2012

Pari päivää ilon ja rohkeuden lähteellä

 
Päiväkummun Riihikirkko.  
Sain olla senioripäivillä Päiväkummussa. Suomen Lähetysseura on omistanut Päiväkummun jo yli 50 vuotta. Alkuperäisistä rakennuksista on vielä jäljellä aitta, talli ja riihi. Riihi laajennettiin ja vihittiin kirkoksi 1958. Se palvelee  hengellisen rakentumisen, rukouksen ja uskon vahvistumisen paikkana. Riihikirkossa on syntynyt monille tuttu ja rakas hymni "Maksettu on velkani mun, ylistys olkoon Ristiinnaulitun."
 
Eilen illalla saimme viettää Iltaa lähteellä,  kun Tommi Niskala ja Matti Heroja soittivat ja lauloivat. Tommi Niskala on Alajärvellä vuonna 1986 syntynyt kuoronjohtaja ja kanttori. Hän toimii nykyään kanttorina Kallion kirkossa ja on ollut  Etelä-Pohjanmaan Mieslaulajien Jussien taiteellisena johtajana ja Ylioppilaskunnan Laulajien ja Suomen Lähetysseuran Safarikuoron varajohtajana sekä monien muiden kuorojen kouluttajana ja säestäjänä.
Tansanialainen vieraamme pastori Msuya oli innokas kuvaaja siksikin, koska hän on Tansaniassa hiippakuntansa audiovisuaalisen työn johtaja. Hän on monitaitomies!
Elävän  veden lähteellä...
”Kuunteleva rukous” on viime vuosina esiin noussut käsite. Suomen Lähetysseuran palveluksessa oleva lähetyssihteeri Jukka Jämsén kertoi siitä eilen meille ja opetti sitä. Sanapari "kuunteleva rukous" on hyvä suomenkielinen vastine profetoimiselle tai sen harjoittelemiselle.  Korinttolaiskirjeen 11. luvun käsitteen profetoiminen raamatunkäännöskomitea määrittelee, että se on Hengen välittömästä vaikutuksesta  syntyvää selväsanaista puhetta, joka lohduttaa, rohkaisee, kehottaa ja rakentaa. Harjoittelimme tätä pienryhmissä. Jämsén aloitti rukouksen sanallisesti. Sitten me olimme ihan hiljaa ja neljän hengen ryhmissä pidimme kättä rukouksen kohteena olevan ihmisen puolesta ja kuuntelimme, oliko Jumalalla mitään sanottavaa.  Joillekin tuli mieleen joku ajatus tai kuva, jonka he halusivat kertoa ihmiselle, jonka puolesta he rukoilivat. Se voi olla kuva, laulun säe tai rohkaisun sana. Rukoushetken lopuksi ryhmäläiset siunasivat henkilön, jonka puolesta rukoiltiin. Tämän jälkeen esirukouksen kohde sai arvioida, osuivatko muiden mahdolliset sanat kohdalleen.
 
Tänään aamulla saimme muistaa edeltä menneitä työtovereitamme ja pääsimme myös osalliseksi Herran Pyhästä Ehtoollisesta, siunattuina kotimatkalle.
+ + +
Illalla kotona jumpan jälkeen (tänään alkoi viikottainen jumppa) kerkisin valmistaa yhden annoksen mehua mehumaijalla mustikoista ja raparperista. Laitoin  sekoitukseen kaksi osaa mustikoita ja yhden osan raparperia.

2 kommenttia:

Maca kirjoitti...

Olen kuullut tälläisesta rukouksesta, en vain ole itse ollut läsnä.

Jaana kirjoitti...

Oi, Päiväkumpu! Ihana paikka! Pääsin siellä ripille v. -76 ja toimin sen jälkeen monet kesät isosena siellä mm. Simojoen Pekan kanssa. Yhden hyvän ystäväni vihkimisenkin olen soittanut Riihikirkossa.