Sivun näyttöjä yhteensä

1.8.2012

Pècsiläisten kera vaelluksella

Aamulla aikainen ylösnousu ja lähtö Lahteen, josta lähdimme  Suomi-Unkari-seuran paikallisosaston vieraiden kera vaeltamaan Repovedelle. 
Lapinsalmen pysäköintialueen yhteydessä on myös opastustaulut, viitoitus reiteille ja kuivakäymälät.Tuolta lähdimme Kettulenkkiä vaeltamaan, kun ensin olimme jakaneet kannettavat yhteiset eväät reppuihin.
 
Ketunlenkki

 
 Lapinsalmen riippusiltaa ylitimme yksi kerrallaan, kuvailimme maisemia ja tutkimme

 
 matkalla rakkauden lukkojakin.
 
Lapinsalmen nuotiopaikalla oli halkovajasta löytynyt pelattavaksi mölkkyaineksetkin. Huomaa numerot pölkkyjen päissä!
 
 Polulla...
 
 Kapiaveden nuotiopaikalla paistuivat makkarat ja kattilassa oli vesi kiehumassa pannukahvia varten pannussa teetä varten.
 
Kun ei ollut pannua, niin pannukahvi kyllä valmistui kattilassakin. Kolme litraa kiehuvaa vettä, ainakin 20 kahvimitallista pannujauhatuskarkeuksista kahvia, kiehautetaan, sekoitetaan (makkarakepillä) ja ja kiehautetaan uudelleen ja jätetään hetkeksi selviämään ja sitten juodaan...
 
Monenlaista ruokaa oli tarjolla: leipää montaa erilaista lajia, silavaa paistettuna ja leivän päällä sitten sitä syötiin ( rasva imeytyi hyvin leipään), monennäköisiä makkaroita, herkkusieniä paistettuna, juustoja,  mehua, vettä, teetä, kahvia, hedelmiä ym.
 
Uimisen ja ruokapysähdyksen jälkeen jatkoimme matkaa Kapiaveden rantoja kierrellen 
 
lossille, jolla sitten siirryimme Kapiaveden toiselle rannalle. Siitä oli enää puolisen kilometriä käveltävää bussille, jolla jatkoimme matkaa Verlaan.
 
Verlassa oli paljon museo-, kuvataide- ja muuta nähtävää. Osa porukasta kokeili taitojaan mm. pirunnyrkin, vanginlukon, siansaparoiden, T- palikkatestin, pultin ja monien muiden mielenkiintoisten perinnepelien ratkomisessa. Pelit tuottivat keksimisen riemua ja onnistumisen iloa, kun niitä ratkottiin pieni pilke silmäkulmassa.
Kotimatkalla poikkesimme vielä Vierumäen urheiluopistoa kiertämässä.
Sää suosi meitä: ei satanut ollenkaan koko reissun aikana, vaikka muualla lähiseudulla oli vettä tullut rankastikin. Joku sanoikin, että meillä on ollut hyvät suhteet yläkertaan.

6 kommenttia:

MammaMyy kirjoitti...

Komeat vaellusmaisemat.

Jaana kirjoitti...

Hui! Jännittävän näköinen riippusilta.

pappilanmummo kirjoitti...

Repovedellä on hyvä vaeltaa niin maisemien kuin hyvin merkittyjen polkujenkin ansiosta.

pappilanmummo kirjoitti...

Tuo riippusilta heiluu aika lailla, kun siinä astelee.

Anneli kirjoitti...

Tuttuja maisemia !
Tuon pöydän ääreessä sitä on myös istuskeltu :)

pappilanmummo kirjoitti...

Hienoja maisemia todella!