Sivun näyttöjä yhteensä

24.8.2012

Perjantaita ja puolukkapiirakkaa

 Aamulla vein auton huoltoon: piti laitattaa uusi öljypohja, kun vanhan auton vanha pohja vuoti - lienen jossakin metsäteillä kolhaissut pohjaa ehkä kiveen. Odottelin sen ajan, kun homma tehtiin ja lueskelin lehtiä ja kirjaa sekä neuloin sukkaa  - aika kului nopeasti sitenkin.

Illalla oli taas puolukkahillon keittämistä. Innostuin tekemään myös puolukkapuuron, vispipuuron, tuoreista puolukoista.
2012-08-24240812008.jpg image by pappilanmummo
Leivoin myös puolukkapiirakan, jonka pohjaksi laitoin 200 grammaa margariinia, 2 dl sokeria, 3 dl kauraryynejä. 3 dl vehnäjauhoja, 2 tl leivinjauhetta ja 4 tl vaniljasokeria ja vettä sem verran, että sain notkean taikinan. Levitin sen reunalliselle pellille leivinpaperin päälle ja paistoin pohjaa 15 minuuttia 225 asteessa. Lisäsin puolukkasurvoksen, jossa oli sokeria ja hillosokeria seassa sekä ripottelin kaiken päälle muruseoksen, jossa oli 1 dl margariinia, 1 dl sokeria ja 2 dl vehnäjauhoja sekä 2 tl vaniljasokeria. Paistoin vielä toiset 15 minuuttia.
 
Pitkästä aikaa vietin aikaa kummipojan kanssa. Hain hänet koulusta, koska vanhemmilla oli muita menoja. Hänen koulullaan on kiva pihakoristus -suihkulähde.
Kummipoika on kiinnostunut jääkiekkoilijoista ja muista pelaajista. Hän itse on myös innokas jalkapallon pelaaja. Niinpä kaverin kanssa oli pihalla aikamoiset jalkapallomatsit ja sitten välillä tutustuttiin kortteihin ja taas levähdyshetken jälkeen eikun pallon perään juoksemaan.
 
Oli ruusupäiväkin!

Sana tälle päivälle: "Herran pelko on vankka varustus, jälkipolvillekin se suo turvan." (Sananlaskut 14:26)

4 kommenttia:

Ronja kirjoitti...

Oi kuinka kauniita ruusuja :) viikonlopputerkuin Ronja

Kiiris kirjoitti...

Puolukkapiirakkaa ja ruusuja....mmmmmm herkkua ja silmänruokaa!! Täällä saa aina vatsansa täyteen. Kiitos!

Anonyymi kirjoitti...

Onnea onnea vasta tänään. Eilinen oli sellaista hulinaa, että hyvä kun muisti syödä.

Minna

Anneli kirjoitti...

Onpas kaunis koriste , koulun pihalla !!