Sivun näyttöjä yhteensä

23.8.2012

Puolukkahillo


Tämän syksyn ensimmäinen puolukkahillo on keitetty. Laitoin kattilaan viitisen litraa juuri ja juuri kypsiä puolukoita sekä 2,5 desiä vettä. Keitin ne ja hienonsin sauvasekoittimella puolukat, lisäsin kilon sokeria, haudutin jonkin aikaa sekoitellen ja purkitin kuumiin keitettyihin purkkeihin. Huomenna tiedän, miten hyvin tuo seos on hyytynyt.

Toissapäivänä mökillä  ollessani saunan lämpiämisen aikana tein mustikka-puolukkapiirakkaa perinteisella ohjeella: 100 grammaa laktoositonta margariinia ja vähän alle desi sokeria hierotaan vaahdoksi, lisätään 1,5 desiä kaurahiutaleita ja saman verran vehnäjauhoja sekä 1 tl leivinjauhetta ja 2 tl vaniljasokeria, sekoitetaan ja lisätään puoli desiä vettä, sekoitetaan ja laitetaan vuokaan, jonne seoksen päälle 3/4 litraa marjoja ja hillosokeria ripotellaan marjojen päälle. Paistetaam 225 asteessa noin 25 minuuttia. 
Kun en viitsinyt marjoja puhdistettaessani erotella puolukoita ja mustikoita toisistaan joka putsauskerralla, niin käytin marjoja sekaisin tuohon piirakkaan ja marjapöperöön, jonka tein siis noista marjoista, sokerista ja talkkunasta.

Kanervat kukkivat mökin pihassa.

3 kommenttia:

Kiiris kirjoitti...

Täällä on aina kaikkia herkkuja, nam. Ja nuo kanervat ovat kerrassaan kauniita!

Unknown kirjoitti...

Puolukkaa minä en säilö, se ei sovi minun suuhuni :))
Onneksi kun kaikki paikat on jo täynnä mustikkaa ja mansikkaa .))

tuulento kirjoitti...

Minäkin teen aina puolukkahilloa, mutta meillä puolukat ovat vielä raakoja.