Sivun näyttöjä yhteensä

8.9.2012

Tyrnimarjoja

 
Tyrnimarja on yksi maailman vitamiinirikkaimmista marjoista. Tyrnin tuoreet marjat sisältävät paljon vitamiineja. C-vitamiiniakin on  10-20 kertaa enemmän kuin appelsiinissa. Tyrniä istutetaan niin terveellisten marjojen, kuin hopeisen lehdistön ja maansitomiskyvynkin takia. Tyrni sitoo hiekan pitkillä juurivesoillaan. Kasvualustansa suhteen tyrni on vaatimaton, mutta se tarvitsee kuitenkin runsaasti valoa.
Tyrnimarjoja olin tänään puutarhassa poimimassa. Niiden poimiminen on hidasta. Ja oli aika viileä ilma, alle kymmenen astetta lämpöä. Homma jäi kuitenkin kesken, kun vähän väliä tuli sadekuuroja.Niinpä siirryin toisenlaiseen puuhaan. Hain happaman omenapuun alta taas ämpärillisen omenoita ja keitin niistä mehumaijallisen hilloa. 
 
Illalla innostuin vielä leipomaan rusinaisia korvapuusteja 
 
ja pieniä omenapiirakoita.

Raamatun sana tänään: "Älkää olko kenellekään mitään velkaa, paitsi että rakastatte toisianne. Joka rakastaa toista, on täyttänyt lain vaatimukset." (Roomalaiskirje 13:8)

4 kommenttia:

Kiiris kirjoitti...

Taidan kuitenkin ottaa vähän korvapuustia ja omenapiirakoita!! Juon tyrnit sitten talvella:))) Kiitos!

Anneli kirjoitti...

Ai mikä pullantuoksu... siis melkein tunnen sen nenässäni :)

Famu falsetissa kirjoitti...

Nappasin omenapiirakan. Kertakaikkisen kaunis ja makoisa!

tuulento kirjoitti...

Minulla oli kummallinen kesä, viinimarjoja ja tyrnimarjoja ei tullut. Viinirypäleitä kylläkin. Minulla on sellaiset tyrnipensaat, että niissä on vähän piikkeä ja suuret, helposti irtoavat marjat. Kun nyt olisi niitä marjoja.