Sivun näyttöjä yhteensä

8.10.2012

Sadonkorjuuta ja remonttia

 
Miehellä on ollut kaivuu-urakkaa kerrakseen. Me olemme liittymässä kunnalliseen vesi- ja viemärijohtoon. Niinpä on etsittävä vanhat johdot esille ennen kaivurin tuloa. Kyllä siinä hiki kerkiää tulla monen moneen kertaan ennen kuin homma on valmis. 
 
 Kurpitsat eivät tänä vuonna kasvaneet kovin suuriksi siksikään, koska kylvin ne myöhään. Kurpitsat kukkivat, mutta  ne eivät hedelmöityneet ajoissa. Monet alut myös mätänivät kosteudessa. Puoliso totesikin, että mikä helpotus, ettei niiden kanssa tarvitse nyt huseerata. Kesäkurpitsat kasvoivat etenkin mökillä lopulta ihan hyvin. Niitä olen syönyt ja muutama odottaa vielä jatkokäsittelyä.
 Tänään poimin viinisatomme, joka on ollut loppuajat verkon suojassa. Pihapiirissä on näet joukoittain variksia ja harakoita, joille tuntuu maistuvan kaikki herkut, innokkaasti omenoitakin hakkasivat puista.
  
 Tässä nuo puolitoista ämpärillistä viinirypäleitä, mitä tänään vielä löytyi. Olemme niitä jonkin verran napsineet sieltä jo aikaisemmin.
 
Karhunvattuja on kypsynyt reilusti taas - jotenkin nekin pitää säilöä, kun kaikkea ei jaksa syödä tuoreena. Ei säilöntäkään lopu vielä!

5 kommenttia:

Sirkku kirjoitti...

Kuinka paljon teillä tulee tuo vesihomma maksamaan?
Ai-jai, kun sinulla on vielä herkkuja jäljellä..."meillä" (siis siellä tulevassa-meillä) on enää aroniaa muutamassa oksassa ja vähän tyrniä.
Puolukoita alkaa olla yksi pakastimellinen, että niiden kanssa taidetaan pärjätä ensi syksyyn.
Kuinka suojaat viiniköynnökset talven ajaksi?

pappilanmummo kirjoitti...

4500 euroa maksaa liittyminen viemäri ja vesijohtoverkostoon, minkä kunta perii. Kaivuu tontin rajalta, jonne kunta on tuonut liittymämät, talolle maksaa ehkä tonnin ja nelisentonnia kuumavesivaraajan kanssa putki-ja sähkötyöt.

Juurille kipataan reilusti puiden lehtiä, jotka otetaan myöhään keväällä pois. Keväällä istutetuista taimista ensimmäisenä syksynä oksat pudotetaan maahan ja peitetään kunnolla lehdillä.

kosotäti kirjoitti...

Työhän pääsitte halvalla hyvän veden makuun, meillä täällä korvessa tuo kunnallistekniikka tulee maksamaan yli puolet enemmän. Vuoden päästä pitäisi olla kaikki kaivuut tehty.

Marjut kirjoitti...

Mitä aoitte tehdä viinirypäleistä? Sato ainakin näyttää tosi makoisalta.

Niinu kirjoitti...

Wau mitä satoa! Minuakin kiinnostaa mitä viinirypäleille tapahtuu? Syyänkö ne vaan?