Sivun näyttöjä yhteensä

2.11.2012

15 vuotta eikä suotta

 
Eilisaamuna lähdimme aikaisin mökille hommiin. Oli aivan loistava syysilma. Ei satanut, vaikka olikin pilvistä! Lumikin oli lähes sulanut. Muutama ahven oli vielä katiskassa. Nyt jo vihdoin nostimme katiskat pois vedestä. Olimme myös puutöissä. Mies sahasi puita pölleiksi ja minä kannoin pöllit peräkärryyn hiki päässä.

Illalla olimme vielä seurakunnnan vapaaehtoisten saunaillassa. Oli mukava saunoa vaihteeksi porukalla!

Eilen myös tuli täyteen tasan 15 vuotta, kun meidät viisitoista teologia vihittiin papeiksi Helsingin
tuomiokirkossa. Pyhäinmiehenä 1.11.1997 seisoimme Helsingin tuomiokirkon alttarin edessä antamassa pappislupauksen. "Minä N. N. lupaan kaikkitietävän Jumalan edessä, että toimittaessani pappisvirkaa, jonka olen valmis ottamaan vastaan, tahdon pysyä Jumalan pyhässä sanassa ja siihen perustuvassa evankelis-luterilaisen kirkon tunnustuksessa. En julkisesti julista tai levitä enkä salaisesti edistä tai suosi sitä vastaan sotivia oppeja. Tahdon myös oikein julistaa Jumalan sanaa ja jakaa pyhiä sakramentteja Kristuksen asetuksen mukaan. Tahdon noudattaa kirkon lakia ja järjestystä sekä palvella alttiisti seurakuntaa ja sanankuulijoita. Kaikkea tätä tahdon noudattaa niin, että voin vastata siitä Jumalan ja ihmisten edessä. Tähän Jumala minua auttakoon."
Tässä lupauksessa lupasimme sitoutua sekä kirkon tunnustukseen että järjestysmuotoon. Ottaessaan vastaan pappisviran pappi siis antaa pappislupauksen, jossa hän  sitoutuu kirkon perustehtävään, kirkon tunnustukseen, kirkkolakiin, kirkkojärjestykseen, kirkon ja seurakunnan virallisiin päätöksiin sekä piispan ohjeistukseen.
- Nyt meitä tässä joukossa on enää neljätoista, koska yksi on jo saanut iäisyyskutsun.

5 kommenttia:

Maca kirjoitti...

Varmaan yksi ikimuistoinen hetki elämässäsi papiksi vihkiminen.

kosotäti kirjoitti...

Monia armorikkaita vuosia, sinulle.

Anneli kirjoitti...

Sinulla onkin sitten useampi syy viettää tätä viikonloppua !
Hyvää Pyhäinpäivää !

Kiiris kirjoitti...

Hyvää pyhäinpäivää ihanalle papille:)

Anonyymi kirjoitti...

Minä sain olla mukana tuossa suuressa juhlassasi. Siunausta edelleenkin elämääsi ja palvelutehtävääsi