Sivun näyttöjä yhteensä

9.11.2012

Lapsellista

On taas ollut työviikkoa: olen saanut vierailla monena päivänä peruskoulussa päivänavauksia pitämässä niin yläkoulussa kuin alakouluissakin. On ollut mukavia hetkiä tavata opettajia ja oppilaita. Opettelimme mm. tekemään ristinmerkkiä: Kun kosketetaan otsaa, siunataan ajatukset, kun rintaa, tunteet ja kun olkapäitä, niin kätten työt.
Tänään saimme lapsenlapsen äitinsä kanssa vieraisille. Neitonen oli innokas mäenlaskija Stigalla
 
ja hän myös osaisi pelata myllyä hyvin.
 
Iltapäivällä vein kummipojan soittotunnille, kun vanhemmat olivat työssä. Tänään hän sai jo ensimmäisen joululaulunkin evääkseen. Jopa minutkin kutsuttiin kuuntelemaan uuden opettelua eteisestä, jossa olin odottamassa neuloen häntä. 

Tein sosekeiton. Siihen laitoin yhtä paljon perunaa, kesäkurpitsaa ja porkkanaa paloina, vettä niin paljon että ainekset peittyivät. Lisäsin 2 kanaliemikuutiota, 400 gramman rasiallisen sulatejuustoa, runsaasti kuivattua mäkimeiramia ja persiljaa sekä mustapippurirouhetta. Tuli iso annos, mutta onpahan vielä huomiseksikin soppa valmiina. Sopan kanssa oli leipäkoneella tehtyä porkkanaleipää. Jälkiruoaksi leivoin  omena-piimäpiirakkaa - tuli taas pellillinen, joten siitä riittää hieman pakastimeenkin.

1 kommentti:

Anneli kirjoitti...

Tuo sosekeitto kuulostaa niin herkulliselta :)