Sivun näyttöjä yhteensä

2.12.2012

Adventtikalenteri

"Hoosianna, Daavidin Poika,
 kiitetty olkoon hän!
 Kiitetty Daavidin Poika,
 joka tulee Herran nimeen.
 Hoosianna, hoosianna,
 hoosianna, hoosianna!
(Virsi 1)
Tänään vietämme adventtia. Ensimmäinen adventti aloittaa uuden kirkkovuoden. Sana adventti merkitsee Herran tulemista (lat. adventus Domini). Adventti on joulun odottamista ja siihen valmistautumista. Kirkkovuosi alkaa tästä 1. adventtisunnuntaista. Kirkossakin oli tänään paljon väkeä ja oli riemu laulaa yhdessä Hoosiannaa.
Minulla ei ole joulukalenteria, vaan adventtikalenteri. ("Miksi kaikilla muilla on tavara- tai suklaakalenteri ja meillä se kummallinen Lähetysseuran adventtikalenteri, johon pannan rahaa!" sanoivat lapset aikoinaan. Nyt tuossa kalenterissa ei ole enää rahanlaittoreikää, mutta rahaa voi silti laittaa säästöön lähetystyötä varten adventtiaikanakin.)
Adventtikalenterissa ensimmäinen luukku avataan aina 1. adventtina sijoittuu se sitten marraskuun puolelle tai niin kuin tänä vuonna 2.12.  Tämä adventtikalenteri on Suomen Lähetysseuran kustantama. Vuoden 2012 adventtikalenteri on Anita Polkutien ja Pia Perkiön yhteistyön tulos.Tämän vuoden kalenterissa  paimenkoira Tassu ystävineen odottaa eri puolilta maailmaa tulevia eläinystäviä joulujuhlaan. Kalenterin kuva täydentyy ja runomuotoinen tarina etenee luukkujen auetessa. Tarina on luukkujen takasivulla. Kalenterin takasivulla on puolestaan aiheeseen johdattava runo ja piirros, jonka voi värittää.

Tänään ensimmäisen adventtikynttilän sytyttämisen päivänä mieli täyttyy odotuksesta. Neljällä kynttilällä kuvataan adventtiajan kulumista - jokaisena adventtisunnuntaina sytytetään uusi kynttilä entisen rinnalle. Valon lisääntyminen muistuttaa joulun valosta, joka Kristuksessa tuli maailmaan.

Pehmeää lunta satelee. Kun nyt ei enää tuule voimakkaasti, niin puiden oksatkin ovat lumen peitossa. Kaunista.

5 kommenttia:

Maca kirjoitti...

Hoosiannaa oltiin laulamassa ja muuten palvelemassa.

Jaana kirjoitti...

Kuvakalenteri se minullakin on ollut 50 vuotta! Kummilapsille annan myös kalenterin eikä se koskaan ole ollut suklainen. Advetista alkavaa ei taida olla enää muilla kuin partiolaisilla ja Lähetysseuralla.

Mukavaa adventtiaikaa!

mm kirjoitti...

Meilläkin paloi yksi kynttilä aikoinaan Thaimaassa tehdyssä punapuukynttilänjalassa.
Pialla on mainio lahjat tavoittaa tärkeitä asioita ja kirjoittaa ne ulos ymmärrettävästi :)

Sartsa kirjoitti...

Rauhallista joulunodotusta.

Anneli kirjoitti...

Tuollainen kalenteri onkin se ihanin kalenteri !