Sivun näyttöjä yhteensä

7.12.2012

Hiihtämässä ja laskemassa mäkeä

 
Itsenäisyyspäivänä olin ensimmäistä kertaa tänä talvena hiihtämässä. Meillä on kunnan urheilukenttää kiertävä puolen kilometrin latu ja toinen samoin noin puolen kilometrin latu edestakaisin hiihdettynä on saman kentän laidoilla. Kokeilin hiihtämistä nano-suksilla, mutta kun niitä ei oltu käsitelty viime talven jälkeen mitenkään, niin ne tuossa pakkasessa eivät olleet oikein sopivat. Seuraavan kerran lähden perinteisillä suksilla liikkeelle.
 
Eilen tulivat myös yhdet lapsenlapset vanhempineen viikonlopun viettoon. Lasten äidin kanssa olenkin tänään kierrellyt lankakauppoja ja olemme neuloskelleet "kilpaa". Minä neuloin huivia ja toinen sukkia ja villahousuja. Lapset nauttivat raikkaasta ulkoilmasta papan kanssa: laskivat innokkaasti mäkeä niin pulkalla kuin rattikelkalla useamman tunnin ajan. Välillä piti vain vaihtaa kuivat kintaat käsiin...

Innostuin pitkästä aikaa valmistamaan makaronilaatikkoa. Siihen upotin mukaan parin ison porkkanan verran porkkanaraastetta. Keitin mustikkapuuroa mustikkamäskistä eli tein kesällä mustikkamehua viinihapon avulla ja siivilöidyn jätteen sitten pakastin puolen litran annoksiin. Puuroon lisäsin litran verran vettä, saoksi mannaryynejä ja mausteeksi hunajaa. Jäähtymisen jälkeen puuro vatkattiin.

Ei kommentteja: