Sivun näyttöjä yhteensä

1.12.2012

Myyjäisiä joka puolella

 
Myyjäispäivä. Eri puolilla on ollut adventtimyyjäisiä, joissa on ollut leivonnaisia, monenlaisia käsitöitä ja paljon, paljon arpoja.  Kyläyhdistyksen järjestämissä myyjäisissä on joka vuosi ollut myös joulukuusi. Joskus jopa kuusenkoristelukilpailukin. Tänä vuonna koiravaljakkoajelu taisi olla liian kylmää kyytiä, kun en nähnyt yhtään lasta kyydissä.
 
Noissa myyjäisissä on myös joka vuosi elävää musiikkia. Nämä nuoret laulavat perinteisiä joululauluja.
Toisissa myyjäisissä oli kahvi ja pulla hinnoiteltu omantunnon mukaan - raha laitettiin ambokirkon näköiseen lippaaseen. Sielläkin tuoreet leivonnaiset tuoksuivat - etenkin samana aamuna leivotut ruisleivät ja hiivaleivät kuten tähtipullatkin tekivät hyvin kauppansa.
 
Myyjäiskierroksen jälkeen olin juttelemassa ja leikkimässä pienen hienon miehen perheessä. Olipa mukava olla pitkän pitkästä aikaa - flunssaisena kun en oikein tohtinut mennä pieniä tapaamaan.
 
Illalla leivoin rusinapullia eli korvapuusteja, joissa oli myös paljon rusinoita mausteena. Leivoin myös nakkisarvia. Ensimmäiset joululaatikot ovat tuoneet tuoksuaan: porkkana-riisilaatikko oli tämän päivän paistos. Noin kilo porkkanaa keitettynä ja hienonnettuna, 2 dl riisiä keitettynä puolessa litrassa vettä, 3 rkl siirappia, 1,5 tl suolaa, ropaus mustapippurijauhetta, vettä ja laktoositonta maitoa, jotta tuli sopivan löysää. Pinnalle korppujauhoja ja margariininokareita. Paistoin tunnin verran 200 asteessa.

5 kommenttia:

Anneli kirjoitti...

Taitaa pappilan mummolla on jo joulu kovasti mielessä :)

Hyvää adventtia !

Jaana kirjoitti...

Porkkanalaatikko tuoksuu lähes tänne saakka! Näyttää herkulliselta.

Kiiris kirjoitti...

Myyjäiset on tosi kivoja ja herkkuruuat, nam!

kosotäti kirjoitti...

Muutamat myyjäiset pitää aina joulukuussa käydä, niissä on aina mukava tunnelma.
Iloista adventtia

Anneli kirjoitti...

Minulla ei ole kalenteria..... valitettavasti !