Sivun näyttöjä yhteensä

15.12.2012

Porkkanahelmilaatikko

Porkkanahelmilaatikko. Aineksina 1,5 kg porkkanasosetta, 4 dl ohra-ruis-kaurahelmiä, 1,5 l vettä, 3 tl suolaa, 1 dl hunajaa, 2 tl muskottipähkinää, 2 tl inkivääriä ja 1,5 tl valkopippuria. Keitin viljahelmet vedessä kypsiksi painekattilassa. Sekoitin porkkanasoseen yhteen helmien kanssa. Maustoin ja lisäsin vielä nestettä, vähän vettä ja  laktoositonta (punaista) maitoa litran verran. Laitoin seoksen neljään ¾ litran vuokaan sekä isoon lasivuokaan. Pinnalle ripottelin korppujauhetta ja voinokareita. Kypsensin vuokia noin yli tunnin 200 asteessa. Lasikulho pääsi takkauuniin muutamaksi tunniksi paistumaan ja hautumaan. 
Leivoin omena-piimäpiirakkaa pellillisen, koska vielä on omia omenia riittänyt. Leivoin myös riisi-jauhelihapasteijoita ja levypiirakkaa valmiista torttutaikinasta.

Eilen viettivät päivää meillä pieni hieno mies ja pikkusisar. Aamulla sain kävelylenkin, kun hain heidät kävellen kotoaan. Pulkan, rattikelkan ja kelkan kanssa oli mukava laskea pihassa mäkeä kuten lumikasastakin peffamäkeä. Ja lunta riitti lapioitavaksi  ja kolattavaksi. 
 
Yhdessä pienten laitoimme myös seimen paikoilleen. Joosef ja Maria ovat vielä matkalla Beetlehemiin ja paimenet töissään. 

"Syvässä yössä viesti kiirii: Jo aamutähti sarastaa.
Ihmisen Poika syntyy meille, nyt sydämenne avatkaa.
Jo omin silmin ihmetelkää: Näin Herra meidät pelastaa,
kun Sana astuu keskellemme ja pienen lapsen hahmon saa."
(Virsi 14:1)

Ei kommentteja: