Sivun näyttöjä yhteensä

25.1.2013

LIIKETTÄ!

Kävin kaupunkireissulla kirjastossakin, jossa lastenosastolta oli siirretty eteiseen tällainen. Kysyin tekijää vahtimestarilta, mutta hän ei tiennyt.

Olin tänään keskustelemassa LIIKETTÄ! –hankkeen, terveysviestinnän kehittämisen osahankkeen, yhdestä osasesta. LIIKETTÄ! -hanke tähtää liikunta- ja hyvinvointialan liiketoiminnan kehittämiseen ja uusien yhteistyömallien synnyttämiseen yksityisen, julkisen ja kolmannen sektorin yhteistyönä. Hankkeessahan  pyritään edistämään terveysliikuntaan liittyvää poikkihallinnollista yhteistyötä, sillä terveyteen ja hyvinvointiin vaikutetaan monin tavoin. Terveysviestinnällä tuetaan terveyden edistämistä ja sairauksien ehkäisyä. 
Tuloksellinen terveyden edistäminen tarkoittaa pitkäjänteistä vaikuttamis- ja kehittämistoimintaa, jolla terveydelle myönteiset valinnat tuodaan luontevasti osaksi erilaisten ihmisryhmien arkea. 
Säännöllinen liikunta ja lihasvoiman ylläpitäminen suojaavat luuston haurastumiselta. Luukatoa voi tehokkaasti ehkäistä omilla elintavoilla. Luuston ja lihaksiston kuormittaminen ja fyysinen harjoittelu ovat siitä kiitollisia asioita, että koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa. Liikunta on yksi keskeisimpiä ei-lääkkeellisiä menetelmiä osteoporoosin ehkäisyyn. Luustolle hyväksi ovat kaikki lajit, joissa lihasvoima on keskeisesti mukana, lajit, jotka ovat turvallisia ja helppoja omaksua ja lajit, jotka haastavat tasapainoa ja motoriikkaa. 
Muun muassa murtomaahiihto kuormittaa elimistöä sopivalla tavalla, kun sitä harrastaa turvallisesti. Kävinkin hiihtämässä iltapäivällä taas tavallisen lenkkini, vaikka se nyt flunssan jälkeen otti sekin vielä voimille.

Ei kommentteja: