Sivun näyttöjä yhteensä

9.1.2013

Tiimalasikantapää onnistui 
Sain Varpaista varteen – neulo 2 sukkaa kerralla -kirjan. Melissa Morgan-Oakes on kehittänyt sukankudonnan tekniikkaa, jolla kaksi sukkaa syntyy yhtä aikaa – taatusti samanlaisina.
Tämä kirja opettaa,  miten neulominen aloitetaan sukkien kärjestä ja edetään varsiin. Tämän tekniikan etuja ovat mm.:
Neulottaessa sukat yhtä aikaa, varsista voi tehdä juuri niin pitkät, kuin lankaa riittää. Kun neulominen alkaa sukkien kärjestä, niitä voi helposti sovittaa työn edistyessä. Sukat valmistuvat yhtä aikaa.  Kirjassa on tekniikkaohjeet sekä ohjeet 15 erilaiseen sukkamalliin. Sukat neulotaan pitkillä pyöröpuikoilla. 
 
Hidasta tämä on ainakin näin alkuun. Ja pyöröpuikot pitää olla hyvät, joustavat eikä sellaiset kuin minulla – Novitan liian lyhyet, 80 sentin puikot, jotka kiertyvät ikävästi. Puikkojen pitäisi olla ainakin metrin pituiset, ehkä vielä pitemmät. Ja tarkkana saa olla, ettei neulo väärällä langalla. Ajatuksissani neuloin toista sukkaa edellisen langalla kerroksen ennen kuin tuli sukan vaihto ja tajusin tehneeni mokan.
Ehkä olisi pitänyt alkaa ensin neuloa varpaista varteen päin sukkapuikoilla ja sitten vasta kahden sukan tavalla.
  
Opettelin tänään kuitenkin näitä sukkia varten minulle uudenlaisen kantapäämallin: tiimalasikantapään. Sen ohje löytyy mm. Ullaneuleen sivuilta. 

 

"On lasten ja mummojen valtakunta. Se on totta. Näin nuorena siitä unta. Kun heräsin, oli vieressä lapsenlapsi ja omassa päässäni harmaa hapsi.
On lasten ja mummojen valtakunta, siellä ruusut kukkivat keskellä lunta, siellä peuhataan susien, lampaitten kanssa ja ruokitaan mäyriä, ilveksiä.  Sen portteja saa, turhaan esivalta kolkuttaa." (Eeva Kilpi, Animalia, WSOY 1987) - HelsinkiMission julkaisemasta joulukortista.

6 kommenttia:

Huopatossunen kirjoitti...

Hyvältä näyttää :) Tiimalasikantapää on minusta helpoin kun tekee kaksi sukkaa kerralla.

Voin lohduttaa ettet ole ainoa joka on neulonut sukkaa väärällä langalla ;)

pappilanmummo kirjoitti...

Hitaasti, mutta varmasti edistyy tuo... ehkä helpoin, mutta oikeilla välineillä...

Kiiris kirjoitti...

Oletpas sinä taitava!
Ihana tuo lasten ja mummojen valtakunta -runoelma!!

Marjut kirjoitti...

Kantapää näyttää hyvältä:) Itse en vain saa siitä tehtyä mieleisekseni.

Jaana kirjoitti...

En ole kuullutkaan tällaisesta sukankudontatekniikasta pyöröpuikoilla! Minä tosin lähes aina kudon molemmat sukat yhtä aikaa - vanhanaikaisesti sukkapuikoilla tosin!

tuulento kirjoitti...

No kaikkea sitä näkee täällä blogimaailmassa. Olen aina ihmetellyt, että kuka nero on aikoinaan neulonut maailman ensimmäisen kantapään? Nosta hattua hänelle!!