Sivun näyttöjä yhteensä

17.1.2013

Vanhuudenpäivien koti

 
Tällä viikolla on ollut avoimet ovet ensi viikolla avattavaan kuntamme 80-paikkaiseen uuteen hoivayksikköön, jossa nyt on kaikki nykytekniikka ja nykyvaatimukset täyttävät huoneet, tilat ja hälytyssysteemit ja tarvittaessa asukkaiden liikkeiden seurantamahdollisuudet. Talo on jaettu viiteen 16-paikan yksikköön. Joka yksikössä on yksi huone varattu pariskunnille. Mekin kävimme tänään varaamassa sieltä paikat itsellemme ;) .
Muistisairaiden asuintiloihin on asennettu turvalattiat, jotka tunnistavat kaatumisen ja asukkaiden liikkumisen.
 
Kuntosalin kuntolaitteet ovat nimenomaan vanhuksille suunnitellut. Niihin pääsee pyörätuolillakin. Kuntolaitteita voivat ilaisin käyttää myös muut kuin talon asukkaat ryhmäohjauksessa. Kuudes yksikkö on päivätoimintayksikkö. Siellä on yhtenä päivänä eli kerran viikossa 10 vanhusta, joten koko viikon aikana voi olla tässä toiminnassa 50 henkeä. Ruokailua, yhteistä terapiatoimintaa, saunottamista jne. on ohjelmassa.

Monta asiaa olisi tehnyt toisin, jos olisin saanut olla suunnittelemassa: Muun muassa kahvejakaan eivät asukkaat voi yhdessä vieraiden kanssa nauttia yhteistiloissa, koska kaikki ruoka tulee muualta tilattuna ja täällä vain lämmitetään. Ei ole myyntipalvelua. Muualla asuvat kuntalaiset eivät voi talossa ruokailla. Ajattelen, jos toinen puolisoista on täällä asumassa ja toinen vielä kotikuntoinen, niin tämä, vaikka kävisi joka päivä katsomassa ja auttamassa puolisoa, ei voi kuitenkaan ruokailla talossa. 

Ensimmäistä päivää kuumeen jälkeen jalkeilla ja edes nenän sain pistettyä ulos tällä reissulla.

Sana: "Niinpä sanon teille: Pyytäkää, niin teille annetaan. Etsikää, niin te löydätte. Kolkuttakaa, niin teille avataan. Sillä pyytävä saa, etsijä löytää, ja jokaiselle, joka kolkuttaa, avataan." (Luukas 11:9-10)

2 kommenttia:

Maca kirjoitti...

Vanhusten hoitajana olen ihmetellyt, että työntekijät unohdetaan suunnittelussa,eikä aina kaikki suunniteltu ole asiakasystävällistä. Tuo on iso puute, ettei voi edes kahvia keittää yhdessä hoidossa olevan kanssa.Tuntuu, että sellaista normaalia elämää on vaikea jatkaa, vaan ollaan todella hoidossa ja asukas ottaa hoidettavan roolin, eikä se ole hyvä.

tuulento kirjoitti...

Niin, tiedän. Äitini asustelee nykyään palvelutalossa. Kai siellä teillä voi kuitenkin kahvit keittää? Niinhän se on, että terveet ja hyväkuntoiset MIEHET ne paikat suunnittelevat, siis ne, jotka eivät vanhuksia hoida.