Sivun näyttöjä yhteensä

26.2.2013

Erikoinen yllätys hiihtomatkalla

 
Lähdimme tänään yhdessä hiihtämään. Ennen Finlandia-hiihtoa kävimme useimmiten yksiksemme hiihtolenkillä, koska mies hiihtää yleensä paljon nopeammin kuin minä. Oli taas hyvä keli, vain muutama aste pakkasta ja suksi luisti. Yhtäkkiä matkan varrella  aloin pohtia ja kokeilla, mikä hiihtopuserosta roikkuu. Vedin  nauhaa ja ihmettelin löytöä: miten minun rintaliivini olivat joutuneet  hiihtopuseron sisään. No, liivit olivat jääneeet puseron vuoriin hakasestaan kiinni pesukoneessa ja jotenkin niitä en huomannut puseroa oikeinpäin kääntäessäni ja olkainpuuhun kuivamaan laittaessani. Nyt kun otin puseron  ylleni, en sitä puseroa sen tarkemmin tutkinut. No, liivit pääsivät taskuun ja matka jatkui.
 
Ihmettelimme, kun latu-uran varrella näkyi tällaisia mustan muovin peittämiä pönttöjä. Yhtä oli joku repinyt hieman auki ja siellä oli varoitus, ei saa rikkoa, tässä kerätään tietoa ekologisen tilan tutkimukseen mm. puista putoavista ravinnemääristä, neulasista ja roskista, ötököistä jne. Talveksi ne laitteet on tässä suojattuina. Näitä tutkimus"pönttöjä" oli pellon reunassa, metsässä ja kosteikoissa.
Latu-ura  katkesi kesken matkaa pariksi sadaksi metriksi kahden tienylityksen välillä: oli vain pieni polku, jolla parasta oli kantaa sukset - olisi ollut hankalaa hiihtää tuossa (joku oli kyllä yrittänyt). Me kävelimme tuon pätkän.
Teimme lähtiessä hyvät eväät matkalle. Jossakin välissä todettiin, että ne jäivät kotiin. No, kotona sitten saimme lounaalla eväsleivät muun ruoan yhteydessä. Ateriana oli mm. maukkaita paistettuja ahvenia.

4 kommenttia:

Jaana kirjoitti...

Olipa hauska juttu! Saimme täällä hyvät naurut :=)

Kiiris kirjoitti...

Hahhii! Saipas makeat naurut :)

pappilanmummo kirjoitti...

;)

pappilanmummo kirjoitti...

;) niin myös me!