Sivun näyttöjä yhteensä

3.2.2013

Lahjaksi


Tänään alkoi Yhteisvastuukeräys. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö puuttui vanhusten hyvinvointikeskusteluun sunnuntaina avatessaan Yhteisvastuukeräyksen.  Hän toivoo jokaisen kantavan vastuuta ikäihmisistä.  Yhteisvastuukeräyshän on evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, joka järjestetään nyt 64. kerran. Kotimaassa apu suuntautuu tänä vuonna yksinäisille vanhuksille.  Yhteisvastuu käynnistää etsivän vanhustyön projektin, jonka kohderyhmänä ovat kaikkein heikoimmassa asemassa olevat yksinäiset, eristäytyneet tai syrjäytyneet vanhukset. Keräysvaroin etsitään koteihinsa yksin jääneitä heikko-osaisia vanhuksia, selvitetään heidän tilanteensa ja ohjataan heitä palvelujen piiriin. 

Ulkomaisessa kohteessa, Kambodžassa,  Yhteisvastuu tukee köyhien maaseutualueiden kehityshanketta, jossa kyläyhteisöjä koulutetaan monin tavoin parantamaan elinolosuhteitaan. Yhteisöjen vahvistuminen helpottaa myös vanhusten arkea.   Kambodžassa ei ole eläkejärjestelmää eikä vanhusten tukipalveluja. Selviytyäkseen vanhukset joutuvat työskentelemään elämänsä viimeisille metreille. Moni huolehtii yksin myös lastenlapsistaan.

60 % tuotosta menee Kirkon Ulkomaanavun välityksellä kehitysyhteistyöhön ja katastrofiapuun. 20 % käytetään vuosittain valittavaan kohteeseen Suomessa ja 20 % kirkon ja seurakuntien tekemään avustustyöhön. 

Kerkisin käydä osan omasta listakeruualueestani jo tänään. Nykyään tosin monilla ei ole enää käteistä kotosalla. Niinpä minullakin oli nimilapussa puhelinnumero, mihin soittamalla voi antaa lahjansa keräykseen. Jaossa oli myös esitteitä, joissa oli tilinumero ja viitenumero, jotta lahjoitus voi ohjautua myös sillä tavoin oman seurakunnan tulokseen.

Psalmissa 91 sanotaan: ”Hän antaa enkeleilleen käskyn varjella sinua, missä ikinä kuljet, ja he kantavat sinua käsillään, ettet loukkaa jalkaasi kiveen.” (Psalmi 91:11-12)

Ei kommentteja: