Sivun näyttöjä yhteensä

18.2.2013

Viimeisiä viedään

Kellarista löytyi vielä syksyn satoa: syksyiset viimeiset talviomenat. Ne käsiteltiin tänään loppuun. Niitä syötiin ja mies teki omena-punajuurisalaatin, jossa on omenoita ja etikkapunajuuria raasteena sekä mausteena sitruunaa ja hunajaa.
Minä innostuin valmistamaan pari vuoallista omena-kaurapaistosta. Silputut omenat (noin 2,5 litraa yhteensä) saivat seurakseen kanelia ja hieman fariinisokeria ja pinnalle seoksen, jossa oli 5 dl  kaurahiutaleita, 2 dl vehnäjauhoja, 4 tl vaniljasokeria sekä 1,5 dl sokeria ja 1,5 dl juoksevaa laktoositonta margariinia. Jaoin omenat ja seoksen kahteen vuokaan ja paistoin ne 200 asteessa hieman yli puoli tuntia. Nautimme sitten jäätelön kera paistosta iltapalaksi.
Laitoin myös takkauuniin lämmityksen jälkeen ohrapuuron yöksi hautumaan. Pyrex-lasikulhoon mittasin puolitoista litraa laktoositonta maitoa, teelusikallisen suolaa ja kaksi desiä rikottuja ohrasuurimoita. Aamulla on taas sitten lämmin hyvin hautunut puuro odottamassa syöjiään.

Sana tälle päivälle: "Vaikka minä kulkisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä sinä olet minun kanssani. Sinä suojelet minua kädelläsi, johdatat paimensauvallasi." (Psalmi 23:4)

4 kommenttia:

Jaana kirjoitti...

Nam, mitä herkkuja!

pappilanmummo kirjoitti...

Kyllä ne maistuivatkin!

Anneli kirjoitti...

Hyvältä näyttää ja tiedän että myös maistuu :)

pappilanmummo kirjoitti...

Pariksi päiväksi riittää näitä herkkuja vielä...