Sivun näyttöjä yhteensä

1.2.2013

Talvipäivän keitto ilman yhtäkään E-koodia

Tänään valmistui painekattilallinen soppaa. Otin eilen illalla sulamaan pakastimesta hirvenlihaa, jonka mies puhdisti tänään rasvasta ja kalvoista ja paistoi paistinpannulla. Painekattilaan tuli hirvenlihojen lisäksi monenlaista omassa puutarhassa kasvanutta: perunaa, porkkanaa, palsternakkaa, lanttua, juuriselleriä, sipulia (jotka paistetttiin myös ennen kattilaan laittoa), paljon kuivattua persiljaa sekä valkosipulia jauheena, punapippuria, paprikajauhetta, valkopippuria ja hieman suolaa ja lopuksi pari litraa vettä mahtui vielä kuuden litran kattilaan. Paineessa nuo hirvenlihatkin kypsyivät hyvin ja antoivat makua soppaan.
 hirvikeitto E-kooditon
Kahdelle hengelle hirvikeitto! Tosin kaksi henkeä syö tuosta annoksesta monta kertaa: osan nyt ja osan seuraavana päivänä, loput pakastetaan tulevaa tarvetta varten (10 isoa annosta tuosta tuli). E-koodeja tuossa itsetehdyssä sopassa ei liene lainkaan. Lämmitti tuo soppa hyvin: mausteinen, etenkin tuo punapippuri antoi sille ytyä.

3 kommenttia:

Anneli kirjoitti...

Kuulostaa ja näyttääkin herkulliselta ja tervelliseltä !
Hyvää ruokahalua :)

pappilanmummo kirjoitti...

Maukasta lämmittävää.

aimarii kirjoitti...

Keittoruoka maistuu varsinkin pakkaspäivinä ulkoilun päälle, mikseipä muulloinkin. Isoja annoksia minä keitän myös, saa seuraavasta päivästä vapaapäivän ruoanlaitosta.