Sivun näyttöjä yhteensä

21.2.2013

Unkarista Unkariin

Eilen oli Lahden Suomi-Unkari Seuran vuosikokous. 
 
Siellä Unkarin kulttuuri- ja tiedekeskuksen uusi johtaja, lähetystöneuvos Gábor Richly esittäytyi. Hän   oli 1990-luvun lopussa Helsingin yliopistossa unkarin vierailevana lehtorina. Richly kertoi toimineensa sen jälkeen Budapestin ELTE-yliopistossa kulttuurihistorian yliopistolehtorina ja viimeksi Balassi Instituutin varajohtajana kaksi vuotta. Hän kertoi tulleensa mielellään perheensä - kääntäjänä toimivan Ottilia-vaimonsa ja kouluikäisten poikiensa - kanssa jälleen Suomeen. Gábor Richly totesi, että kulttuurikeskuksen tärkein yhteistyökumppani on Suomi-Unkari Seura ja sen paikallisyhdistykset. Richly painotti alustuksessaan Suomen ja Unkarin yhteyksiä. Hän kertoi suomeksi (!) Balassi Instituutista ja sen toiminnasta.

 
Arto Savander valittiin uudeksi yhdistyksemme puheenjohtajaksi Ilkka Haapolan viiden vuoden ansiokkaan puheenjohtajakauden jälkeen. 

Ensi kesänä on jälleen tulossa yhdistyksemme matka ystävyyskaupunkiimme Pécsiin. Sitä ennen onkin hyvä opiskella hieman unkaria ja olla mukana yhdistyksen toiminnassa, üdvözlöm! Üdv a klubban!

2 kommenttia:

Kiiris kirjoitti...

Budapest oli hieno kaupunki!

pappilanmummo kirjoitti...

Ja Pécs myös!