Sivun näyttöjä yhteensä

17.3.2013

Vauhdikasta

 
Mehiläispesät ovat vielä/taas lumen peitossa. Pupuset ovat ahkerasti kulkeneet omenapuiden ja muiden puiden ja pensaiden tienoilla ja tyrniä syöneet ihan liian kanssa.  
Eilen olin hiihtelemässä hautaansiunaamisen jälkeen.  Aloitin hiihtomatkan omalla pihalla kiertelemällä. Hiihdin taas saman verran kuin edellisenä päivänä, mutta mies kolmikertaisesti! Ilma oli hyvä, mutta nanosukset eivät pakkasladulla liukuneetkaan niin kuin toivoimme, koska pitoa ei ollut lainkaan.Niinpä ne tuppasivat liukumaan myös taaksepäin...
Tänään sunnuntaina on ollut vauhdikas päivä. Aamulla lähdimme Marianpäivän piispanmessuun. Seurakunnassa oli näet piispantarkastus. Messun jälkeen oli lounas seurakuntatalossa lähetystyön ja yhteisvastuun hyväksi.  Tarjolla oli maukasta riistakäristystä ja perunamuusia ja hyvää salaattia ja puolukkahilloa ja jälkiruoaksi maittava leivonnainen kahvin kera.
Piispa tekee tarkastusmatkan hiippakuntansa seurakuntiin, niin että tarkastus pidetään kussakin seurakunnassa suunnilleen joka kymmenes vuosi. Piispantarkastus kaikenkaikkiaan on pitkä yli vuoden kestävä prosessi.
Asesssori selvitti lounaan jälkeen, että piispan vierailun  on tarkoitus ohjata ja rohkaista enemmän kuin tarkastaa, tutkailla, missä nyt ollaan ja missä halutaan tulevaisuudessa olla.
Piispa totesi muun muassa, että 
- seurakunta on keskinäistä jakamista, tarpeiden jakamista, osallisina toistemme elämästä
- seurakunta on rakastava ja avoin yhteisö, jossa eletään kristittyinä luonnollisella tavalla toisten rinnalla
- kaikki hengellisen elämän langat johdattavat jumalanpalvelukseen, rukous, ehtoollinen, yhteisen leivän jakaminen
- seurakunta koostuu paikkakunnan kastetuista
- Jumala isä, kirkko äiti, olemme sisaria ja velijiä

"Jumalaa kiittää sieluni, ylistää Herraa nöyrästi,
ja henkeni nyt iloitsee,Vapahtajassa riemuitsee.
  Ei lopu Herran laupeus, uskollisuus ja rakkaus.
Polvesta polveen säilyy se turvana Herran omille.
Hän muistanut on armoaan ja laupeuttaan, liittoaan.
On uskollinen ainiaan Jumala lupauksissaan."
(Virsi 50:1,3,5) 
 
Iltapäivällä olimme vielä katsomassa urheiluseuramme muiden veteraanien kanssa Hollolassa Edward Taylorin käsikirjoittamaa Kolmen naisen koukussa -näytelmää.  Hollolan Näyttämön esittämästä brittikomediasta ei vauhtia puuttunut. Englantilaisen EU-virkamiehen Pariisin kokous uhkaa epäonnistua, kun matkaseuraksi ilmaantuvat sekä vaimo että mustasukkainen rakastajatar, joka epäilee sankarin tapailevan kolmatta naista. Kuumavesiboileri hajoaa, matkalaukut ja vaatteet vaihtuvat, parvekkeelle jäädään lukkojen taakse... Näytelmässä oli loistavaa tilannekomiikkaa ja yllättävä loppuratkaisu.
Ja illalla vielä kävimme pelaamassa lentopalloa suvun kanssa kuten joka sunnuntai.

2 kommenttia:

Anneli kirjoitti...

Paljon on vielä lunta teilläkin. Mutta kai se kesä tänä vuonnakin tulee ?

Ei olla talvella mökillä yövytty. Yleensä huhtikuun puolen välin jälkeen !

pappilanmummo kirjoitti...

Kesää odottelemme ja sillä aikaa hiihtelemme vielä. Eihöhän se kesä tule viimeistään heinäkuussa :)