Sivun näyttöjä yhteensä

19.5.2013

Tuoksussa tuomien

"Tuoksuvat tuomien valkoiset kukkaset, terttuinsa peitos on puu.
Lehdossa laulanta soi satakielien..." 
 
Tuomet tuoksuvat paraikaa ja pihallamme kuulee myös satakielen laulua - ainakin aikaisin aamulla päivän lehteä hakiessa.
Tuomen kuoressa ja tuoreessa puussa on voimakas maku ja ominaistuoksu. Tuoksun ja maun aiheuttaa myrkyllinen amygdaliini, joka suojaa puuta myyriltä ja jäniksiltä.

Tänään on helluntai, kristillisen kirkon syntymäpäivä. Helluntaita kirkko viettää muistellen Pyhän Hengen vuodattamista apostolien päälle. Pietari saarnasi, suuri joukko ihmisiä kastettiin ja seurakunnan lukumäärä kasvoi noin kolmella tuhannella hengellä. Kaikki paikalla olijat saivat kuulla pelastussanoman omalla kielellään. Tämä korosti kristittyjen yhteyttä ja kristillisen sanoman kuulumista kaikille kansoille. 
Raamatun mukaan ensimmäisenä helluntaina oli kulunut 50 päivää pääsiäisestä. Sen vuoksi monissa kielissä juhlan nimi pohjautuu kreikan sanaan pentekoste (viideskymmenes). Suomen kieleen helluntain nimitys tulee ruotsin kautta, sanoista helig dag, pyhä päivä.  Helluntai  kuuluu pääsiäisen ja joulun ohella kirkkovuoden kolmen suurimman juhlan joukkoon.
Helluntain raamatuntekstit puhuvat Pyhästä Hengestä lupauksena ja lahjana. Hänet on lähetetty meille puolustajaksi, auttajaksi ja lohduttajaksi.
Raamatun sana tänään: Jeesus sanoi: "Minä jätän teille rauhan. Oman rauhani minä annan teille, en sellaista jonka maailma antaa. Olkaa rohkeat, älkää vaipuko epätoivoon." (Johanneksen evankeliumi 14:27)

4 kommenttia:

Sirkku kirjoitti...

Jos matkasi suuntautuu Arushaan ja käyt Habari Maalumissa, kerro terveiset Eskolle ja Marjolle - Esko on mieheni veli.
Kaikkivaltiaan varjelusta matkallesi sekä terveyttä. Nauti kaikilla aisteillasi matkan antimista.

Anneli kirjoitti...

Minäkin haistoin ja huomasin, että tuomet on avanneet kukkansa !
Pian on kielojen vuoro, nekin on jo nupullaan.
Mukavaa alkavaa viikkoa ♥

savisuti kirjoitti...

Täytyykin yrittää päästä lenkkeilemään sinne missä tuomet kukkii ja nauttia niiden ihanasta tuoksusta. Tänään kuulinkin selityksen pentekostelle jo aikaisemmin. Ihanaa matkaa Tansaniaan! Jos vielä ehdit,niin laitatko mulle viestiä mihin kaikkialle menette ja minkä porukan mukana vai onko tämä ihan oma matka? Melkein tansanialaisena olen vaan utelias. uninenpisteaamuatgmailpistecom

mama kirjoitti...

Kiitos helluntain tietoiskusta, opin paljon uutta!