Sivun näyttöjä yhteensä

14.6.2013

Tonnikalapiirakka ja sienipiirakka

Innostuin vielä illalla leipomaan. Tein sämpylöitä ja vuokaleipiä.
 photo 2013-06-14140613002640x440_zpsbcbf6cec.jpg 
Leipätaikinaan laitoin neljän viljan hiutaleita ja ruisjauhoja vehnäjauhojen ohella.
 photo 2013-06-14140613003640x427_zps0c96073d.jpg
Tein myös sienipiirakan ja tonnikalapiirakan. Niiden ohje löytyy täältä.
tonnikalapiirakka photo 2013-06-14140613004640x545_zps6834e524.jpg
Tonnikalapiirakka valmistui tällä kerralla veteen säilötystä tonnikalasta, joten tein samanlaisen pohjan kumpaankin piirakkaan. Lisäksi tonnikalapiirakkaan laitoin paljon tilliä.

Sadepäivä, joten oli aikaa päivällä käydä ostoksilla. Etsin kummipojalle syntymäpäivälahjaa. Samalla matkalla kävin myös ruokakaupassa. Myöhemmin tein vielä uuden reissun: Hain mökille vietäväksi pikkusydämiä puutarhalta - toivon, että niissä ei ole lehtokotiloita! Meillä kotona lehtokotiloita on niin paljon, että en uskalla puutarhasta ottaa kasveja siirtääkseni niitä mökille, koska siellä vielä ei ole kotiloita näkynyt.

Postilaatikossa oli kortti Tansanian matkalta pienen hienon miehen perheeseen. Olin unohtanut kirjoittamiskiireissäni laittaa korttiin lähiosoitteen. Ja nyt tuo kortti oli tullutkin omaan laatikkoon, koska lähettäjänä  luki  pappilanmummo! Kyllä meillä on taitava postinjakaja... Niinpä sitten kävin vierailulla pienen hienon miehen perheen luona. Sain potkia palloa ja leikkiä  kiinni saatua käsiraudoilla sidottua ja sain pujotella helmiä nauhaan pikkusiskon kanssa ja olikin mukavaa hetkisen leikkiä.

Mäkimeiramiakin laitettiin kuivuriin tänään. Mäkimeirami on monivuotinen punertavakukkainen, aromaattinen, hyväntuoksuinen ja helposti kasvatettava maustekasvi. Se sopii hyvin monenlaisten ruokien mausteeksi. Tuoreena se on paras lisätä ruokiin vasta valmistuksen loppuvaiheessa; kuivattuna maku mietonee ja makeutuu. Omasta puutarhasta mäkimeiramin lehtiä, versonlatvoja ja kukkanuppuja käytetään pitkin kesää mausteeksi.


6 kommenttia:

tuulento kirjoitti...

Mäkimeirami kuulostaa tutulta, mutta onko sillä myös toinen nimi ja minkä näköinen se on, pitää katsoa netistä.
Meillä on myös hirveesti etanoita tässä kodin puutarhassa. Sekin oli syynä siihen, että siirsin kaiken mökille. Etanoitten kans ei pärjännyt ollenkaan, ne söi kaiken. Kun porkkanan nykäisin maasta, kolo oli täynnä valkoisia helmiä, etanan munia. Hyi!

Anneli kirjoitti...

Tuo sienipiirakka näyttää niin herkulliselta !
Anoppi osaa myös tehdä sienistä hyviä herkkuja.

Mukavaa viikonloppua, toivotaan että nyt monen sadepäivän jälkeen olisi poutaa ♥

Kiiris kirjoitti...

Aika metka tuo postijuttu! Täytyy sanoa, että teillä on kyllä hieno postinjakelija:)
Ja nuo sinun leipomuksesi saavat kyllä taas mehut suuhun herahtamaan. Pakko haukata:))

pappilanmummo kirjoitti...

Oreganohan tuo mäkimeirami on.

pappilanmummo kirjoitti...

Nyt aamulla on sentään poutaista eikä yölläkään kai satanut...jospa tämä tästä taas

pappilanmummo kirjoitti...

Samalla kylällä kuin minäkin nuo kortin saajatkin asuvat, vaan samaa sukunimeä kuin heillä on monta ja korttiin olin kirjoittanut vain NN:n perhe.