Sivun näyttöjä yhteensä

5.6.2013

Vesi mäkeä ylös

 photo 2013-06-05050613003425x640_zps4237503d.jpg 
 Mökille hankimme viime kesänä vesipumpun. Silloin oli niin sateista, että emme sitä kovin paljon tarvinneet. Nyt on ollut jo aika kuivaa, joten kokeilimme kastella mökin puutarhaa vesipumpun avulla. Enää ei minun tarvinnut kantaa ämpäreillä kasteluvettä järvestä mäkeä ylös puutarhaan. Kai se on niin, että miehet tarvitsevat koneet avuksi, kun naiset toimivat rankemmin. Pumppu tuli kuntoon ja vesi virtasi järvestä... kaikki istutetut puut ja pensaat ja perunamaakin saivat vettä reilusti - myös vesimyyrät. Ne ehkä tykkäsivät myös kastelusta.
  photo 2013-06-05050613001640x427_zpsebd3831e.jpg 
Eilen illalla saunoimme pitkään, yötä myöten, koska tulimmekin vasta myöhään illalla mökille. Tänään kollega tuli mökille ja uimme ja saunoimme taas pitkän kaavan mukaan, mehuineen ja makkaroineen. Oli mukava jutella ja parantaa maailmaa pitkästä aikaa. Toinenkin ystävä pistäytyi uimassa. Ilo tavata kesätuttavia taas.
Innostuin myös päivällä leipomaan: Tein pikasämpylätaikinan. Tavalliset kuivat aineet kulhoon, öljyä ja vettä vähitellen lisäsin lusikalla sekoitellen, kunnes taikina oli sopivan tuntuista. Nostatin taikinan (se nousikin nopesti, kun oli 30 asteen helle!), leivoin sämpylöiksi ja paistoin. Samalla vaivalla tein myös mustikkapiirakan. Kohtahan pääsee poimimaan uusia mustikoita, ehkä jo juhannuksen tienoilla, jos tällaisia helteitä riittää vielä jonkin aikaa. 

Mies lähti puoliltapäivin edeltä kotiin peräkärryn kanssa. Näet aamusella multasimme perunan akkasahralla. Matkalla hän sai ukkoskuuron ja ukkonen jylisti kotitanhuvilla, mutta mökillä vain näimme tummia pilviä - ei ukkostanut eikä satanut.

4 kommenttia:

Kiiris kirjoitti...

Ystävät ovat parhautta! heidän kanssaan maailma järjestyy oikeille uomilleen.
Ja vesipumppu kerrassaan oivallinen ratkaisu. Elämää helpottavat asiat on jees.

Anneli kirjoitti...

Kyllä tuo vesipumppu on tosi hyvä. Ei tarvitse vettä kantaa.
Ei ole meilläkään satanut, samoja pilviä varmaan katselimme :)

Mukavaa loppuviikkoa, meillä oli eilen veden pintalämpö jo 24 astetta.

pappilanmummo kirjoitti...

Veden lämpö oli 23 astetta vesimittarin mukaan noin metrin syvyydessä.

pappilanmummo kirjoitti...

Näin on! Taas päivä paistaa...