Sivun näyttöjä yhteensä

20.7.2013

Kesätorilla

 photo 2013-07-20200713002640x428_zpsa4018e6f.jpg 
Tänään tuulisena viileänä päivänä lähdimme käymään Vuolenkosken kylän rannassa olevalla kesätorilla. Tällä Kymijoen rannalla sijaitsevalla lähiruokatorilla on yli 30-vuotinen perinne. Paljon myyjiä ja asiakkaitakin oli säästä huolimatta. Toriaika on vain kaksi tuntia, 10-12, kesälauantaisin.
Vaikka ei satanutkaan, niin sormet olivat kylminä kävellessä ja katsellessa tarjontaa. Monenlaista tavaraa ja syötävää olikin: Tietysti hunajaa, mustikoita ja viinimarjoja, leipää, keitinpiirakoita, hilloja, mehuja, etikkasäilykkeitä,  juureksia - erityisesti nauriit kiiinnostivat minua - lettuja useammassa paikassakin, kantarelleja, perunoita, kirjolohta... 
Oli sukkia, hattuja, nukenvaatteita, monenlaista kirpputoritavaraa, arpoja...ja kahvila parhaimmalla paikalla.
Torikeikkamatkalla oli aikaa neuloa sukkaa pitkä pätkä.
Eilen illalla pullotin viinihapolla tehtyä mustikkamehua hanallisiin mehupusseihin. Oli sekin uusi kokemus. Nuo pussit voi sitten laittaa hanapakkauslaatikkoon ja tarjoilla mehua siitä kuten viiniä. Nuo kolmen litran hanapussit voi laittaa pakastimeenkin. Valmistaja väittää, että niihin pusseihin voi säilöä kuumaakin mehua - tosin ei kiehuvana.

6 kommenttia:

Anneli kirjoitti...

Me käytiin tänään Verlassa !
Joka kesäinen reissu :)

pappilanmummo kirjoitti...

Verlassa kävimme heti juhannuksen jälkeen! Jo monena kesänä mekin olemme sen reissun tehneet

tuulento kirjoitti...

Kyselenpä tässä, että miten teillä mehiläishommelit ovat menneet. Säät ovat varmaan olleet paremmat kuin tässä sademaassa!

Kiiris kirjoitti...

Mukavaa!

pappilanmummo kirjoitti...

Eipä juuri!

pappilanmummo kirjoitti...

Ainakin mehunteko!