Sivun näyttöjä yhteensä

22.8.2013

Avomaankurkkujen säilöntä

Säilöntä on jatkunut edelleen. Tänään keitin mehua mustikoista ja karviaisista, tein kattilallisen hyytyvää puolukkahilloa ja säilöin maustekurkkuja. Kävin poimimassa kypsät karhunvatukat pakkaseen ja söin samalla reissulla paljon luumuja ja muutaman kypsän päärynänkin. Omenoita on muuten vain rouskuteltu.
 photo 2013-08-22220813011640x426_zps7b0c7aa2.jpg
Kurkut tein Meiran ohjeen mukaan. Hain puutarhasta mustaviinimarjantehtiä ja tillinkukintoja. Laitoin pussillisen valmista mausteseosta 6 desin etikan, 5 desin sokerin ja 2,5 litran veden kanssa kiehumaan. Avomaankurkut, joita on kasvanut puutarhassa, viipaloin ja asettelin purkkeihin herukanlehtien ja tillinkukintojen kanssa. Kauhoin purkkeihin kurkkuseoksen päälle kuumaa lientä. Purkit ja kannet olin kiehauttanut ja huuhtonut Atamonilla.
 photo 2013-08-22220813013640x429_zps3533db16.jpg 
Postilaatikossa oli tänään ystäviltä aivan ihana kortti.
 
Sana tälle päivälle: "Köyhyys seuraa kättä, joka työtä karttaa, toimeliaat kädet tuovat rikkauden." (Sananlaskut 10:4)

3 kommenttia:

isopeikko kirjoitti...

"Joka säästää saadessaan, sillä on ottaa tarvitessaan." Peikko luulee että noin onkin hyvä tehdä. Suolakurkut on hyvejä :)

pappilanmummo kirjoitti...

Sananlaskut ovat mukavia ;) ja usein osuvia.

Jaana kirjoitti...

Hui, ihan pyörryttää tuo sinun säilömisvauhtisi! Mutta itse keräämistä ja jalostamista tuotteista tietää ainakin tarkasti, mitä syö. Hienoa, että olet niin ahkera!