Sivun näyttöjä yhteensä

9.8.2013

Puolukkahyytelön valmistus hyytelöpuolukasta



 photo 2013-08-09090813005640x394_zpsd34b8afd.jpg
Tähän  puolukkahyytelöpurkkimäärään tarvittiin kuutisen litraa vähän raakoja puolukoita, puolisen litraa vettä ja pari kiloa sokeria.
Aluksi huuhdotaan puhdistetut puolukat. Laitetaan vesi ja puolukat isoon kattilaan. Keitetään noin 10 minuuttia ja otetaan kattila hellalta. Survotaan puolukat sauvasekoittimella ja sekoitetaan sokeri joukkoon. Purkitetaan kuumana keitettyihin Atamonilla huuhdeltuihin pienehköihin purkkeihin.

Niin sanotulla hyytelöpuolukalla tarkoitetaan osittain kypsynyttä puolukkaa. Hieman raakana poimitussa puolukassa itsessään on paljon hyytelöitymistä edesauttavaa pektiiniä. Puolukan kypsyessä pektiinipitoisuus laskee.  Koska puolikypsissä puolukoissa on itsessään pektiiniä, niin puolukat hyytyvät tavallisella sokerillakin tehtynä. Pektiini on luonnon oma hyytelöimisaine, jota on myös pihlajanmarjoissa ja herukoissa.

2 kommenttia:

Maca kirjoitti...

Ennen vanhaan tein hyytelöä joka syksy, nyt se on kiellettyä herkkua(sokerin takia).

pappilanmummo kirjoitti...

Puolukoita voi pakastaa ja syödä sinälläänkin - kirpeitä jäisiä kuten karpalotkin...