Sivun näyttöjä yhteensä

13.8.2013

Risiinikasvi photo 2013-08-13130813001640x427_zpsb3c17f19.jpg
Meillä kasvaa risiini puutarhassa koristekasvina. Risiini on myrkyllinen tyräkkikasvi, josta saadaan risiiniöljyä. Kasvilla on suuret lehdet ja koristeelliset siemenkodat. Saimme miehen veljeltä kokeeksi tätäkin kasvia. Risiinin siemenet ovat myrkyllisiä: 2 siementä pureskeltuna tappaa ja 20 kokonaisena nieltynä. 

Risiiniöljystä saa nopeasti apua ummetukseen. Risiiniöljy auttaa jopa 2-6 tunnissa. Risiiniöljy on halpa lääke ummetukseen ja sitä saa ilman reseptiä. En kuitenkaan suosittele itse tehtyä risiiniöljyä!!! Risiiniöljyn mahdollisia sivuvaikutuksia ovat vatsakivut ja -krampit, pahoinvointi ja ripuli. Niinpä nykyään on paljon muita sopivimpia tapoja ummetuksen hoitoon.  Risiiniöljystä risiinimyrkky poistetaan kuumentamalla. Risiiniöljyä käytetään muun muassa voiteluaineena korkeaviritteisissä moottoreissa.

Raamatussa Joonan kirjan neljännessä luvussa kerrotaan myös risiinikasvista.

 Raamatun sana tänään: "Joka rikkomuksensa salaa, ei menesty, joka ne tunnustaa ja hylkää, saa armon. Hyvin käy sen, joka tuntee pyhää pelkoa, tuhoon kulkee se, joka kovettaa sydämensä." (Sananlaskut  28:13-14)

3 kommenttia:

Marjut kirjoitti...

Näyttää kauniilta; en ole tiennytkään, että se voi kasvaa myös Suomessa.

tuulento kirjoitti...

Kirjallisuudessa kiusaa on tehty toisille juottamalla heille risiiniöljyä. Varmaan tuskallista?

Anneli kirjoitti...

Enpä ole tuota Risiinistä tiennytkään. Ai noin myrkyllinen :O