Sivun näyttöjä yhteensä

20.9.2013

Omena-puolukkamarmeladin ohje

Viimeisetkin omenat on koottu puusta muutama päivä sitten. Lajia emme tiedä, mutta syksyisiä syömäomenia nuo ovat. Tänä vuonna suurinpiirtein jokainen omena oli madonsyömä. Ja jos ei ollut madonsyömä, niin ainakin linnut sen jo puussa nokkivat.  Omenia tänä vuonna alkoi tippua maahan mätinä jo heinä-elokuun vaihteesta alkaen. Omenia ei kaikenkaikkiaan paljon tullutkaan - viime vuonna olimme hukkua niihin.

Tänään leikkelin omenista kaiken säilöttäväksi käyvän. Siis kuorineen, mutta siemenkodat ja huonot kohdat pois. Sain lähes täyteen palasia kymmenen litran kattilallisen parista ämpärillisestä omenia. Lorautin kattilaan vielä puoli litraa vettä ja pääasiassa nelosen lämmöllä kiehautin omenat ja lisäsin myös pari litraa puolukoita. Kun omenat olivat pehmenneet, jauhoin seoksen sauvasekoittimella. Kaadoin kilon pussillisen sokeria sekaan, sekoittelin ja kun seos kiehui, lisäsin desiin sokeria sekoitetun pussillisen punaista Melatinia. Keitin vielä pari minuuttia.

Purkitin keitettyihin ja Atamonilla huuhdeltuihin purkkeihin, joiden kannetkin keitin ja huuhtelin Atamonilla.
Kylläpä tuli hyvää marmeladia! Ei siis liian makeaa, mutta tiivistä seosta. Helppo laittaa vaikka piirakoihin tai miksei lettujen ja vohveleiden päälle tai täytekakun väliin.

Karpalohillot keitin eilen samalla ohjeella.
Kävimme miehen kanssa jakamassa nuorille urheilijoille ns. rahakuoret eli stipendejä. Oli näet urheiluseuran yleisurheilun kesäkauden päättäjäiset. Pientä väkeä oli liikkeellä. Oli kesän kilpailujen mitalien jako. Joku oli osallistunut kaikkiin yhteentoista lajiin ja sai jopa yksitoista mitalia!

Sana tälle päivälle:""Tulkaa minun luokseni, kaikki te työn ja kuormien uuvuttamat. Minä annan teille levon." (Matteus 11:28)

2 kommenttia:

Maca kirjoitti...

Minäkin tein eilen marja-aronia-omenahilloa. Hyvää on sekin.
Sukkaohje:* 2 nurin,langankierto, 2 takaa oikein yhteen, * . Toistetaan koko kierros. Seuraava kierros oikein. Seuraava kierros * 2 nurin, 2 oikein yhteen, langankierto * Näitä kolmea kierrosta toistetaan. Toivottavasti saat selvää. Ihan yksinkertainen kuvio, siksi sen teinkin, kun muistin ulkoa.

pappilanmummo kirjoitti...

Kiitods ohjeesta. Marja-aroniahilloa en voinut tänä vuonna tehdä, kun rastaat söivät kaikki marja-aroniat. Saivatpahan sapuskaa...