Sivun näyttöjä yhteensä

29.10.2013

Aurinkohilloa ja

Palsternakka, piparjuuri, lanttu, kyssäkaali ja selleri. Niitä on tänään nostettu maasta ja säilötty kellariin. Pienet on jo kuorittu ja laitettu osa kuivumaan, osa hienonnettu valmiiksi soppaa varten. Koko huusholli tuoksuu piparjuurelle... Piparjuuri on sukua sinapille ja kaaleille. Sen juurta käytetään mausteena. Piparjuurta on nyt laitettu kuorittuna pakastimeen ja siitä raastetaan sitten jäisenä aina tarvittava määrä.
Tein aamupäivällä kurpitsahilloa.Vähän yli kolme kilon kurpitsan pehmeän keskustan ja kuoret otin pois, monitoimikoneella raastoin muun osan ja laitoin  kattilaan ja lisäsin pari desiä vettä ja desin sitruunamehua. Keittelin ja soseutin sauvasekoittimella. Siis yritin soseuttaa sillä, mutta sauvasekoitin oli tullut tiensä päähän ja lopetti  hommansa. Keittelin sitten hieman pitempään ja lisäsin kattilaan  alle kilon sokeria, keittelin taas parikymmentä minuuttia ja lisäsin pieneen määrään sokeria sekoitetun puoli pussillista punaista Melatinia. Lopuksi lisäsin kolme teelusikallista vaniljasokeria. Tuli jämäkkää hilloa, kauniin keltaista aurinkohilloa, kuten lapsille olemme sanoneet. Kurpisahillohan ei kelpaa, mutta aurinkohillo on hyvää!

Niinpä iltapäivällä jouduin lähtemään kaupunkiin sauvasekoittimenkin hankintaan. Nyt taas pääsee sauvasekoittimella soseuttamaan tarvittavat! Toki samalla reissulla oli paljon muitakin asioita hoidettavana kuten kirjoittimen kasetin täyttö. Onneksi saa vanhaan kasettiin täytettä, koska uudet kasetit ovat tosi kalliita. Nyt pääsee taas tulostamaan myös huomista varten.

Nyt illalla olen leiponut porkkanasämpylöitä ja porkkanaleipää ja mustikkapiirakkaa, jotta on huomiseksikin jotain evääksi.


2 kommenttia:

isopeikko kirjoitti...

Kurpitsa on hassua. Se on hyvää ja pahaa samaan aikaan. Kuutioina se näyttää helposti persikalta, mutta ei maistu. :) Aika ovela jötikkä koko pompula.

Aila Sipola kirjoitti...

Piparjuuri on kaupasta ostettuna aivan sairaan kallista, kun katsoo kilohintaa. Nyt minullakin on sitä kasvimaassa, mutta en vielä raaskinut kaivaa yhtään juurta, etten vain tapa sitä alkuunsa. Minä tapaan kuoritun piparjuuren höylätä juustohöylällä lastuiksi pakastimeen ja irroittelen rasiasta sitten tarvittavan määrän lastuja. En osaa oikein muuhun käyttää kuin etikkapunajuuriin ja lasimestarin silliin.