Sivun näyttöjä yhteensä

4.10.2013

Kuivattua

Alkaa olla se aika, jolloin pitää ottaa juurekset maasta. Osa menee kellariin, osan kuivaamme. Muitakin soppamausteita on kuivattu pitkin kesää kuten lipstikkaa ja oreganoa, tilliä ja persiljaa.
Palsternakka sopii hyvin kuivattavaksi. Palsternakat voi leikata  viipaleiksi pitkittäinkin ja kuivattaa uunissa ja kuten meillä uunin päällä. Palsternakka sopii kaikkiin ruokiin mihin porkkanakin niin tuoreena, pakastettuna tai kuivattuna.
Juuriselleri eli mukulaselleri on myös helppo kuivattaa. Lehdet voi myös kuivata tai pakastaa. Mukulasellerin lehtiä olemme myös kuivattaneet uunin päällä. Nekin sopivat hyvin soppamausteeksi.

6 kommenttia:

Kuvittelija kirjoitti...

Olipa hyvä että tulin, sillä pohdimme juuri voiko palsternakkoja laittaa turpeeseen kuten porkkanoitakin? Kuivaaminen ei tullut edes mieleen. Kiitos vinkistä!

tuulento kirjoitti...

Minä olen tosiaan raastanut nuo raasteeksi ja pakkaseen. Kuivasin tilliä ja basilikaa ja tietenkin omenarinkuloita!

Kiiris kirjoitti...

Selleri on hyvä mauste!

pappilanmummo kirjoitti...

Mukavaa sadonkorjuuta sinnekin!

pappilanmummo kirjoitti...

Kunhan mahtuisikin pakastimeen

pappilanmummo kirjoitti...

Ja tuoksuu hyvältä...