Sivun näyttöjä yhteensä

25.10.2013

Uutta

Tällä viikolla käväisin pääkaupungissa etsimässä itselleni työvaatteita. Olin sovittamassa uutta virkapukua, Valonsädettä. Siihen on mahdollista ottaa erilaisia osia mieltymyksen mukaan. Pitkä tai lyhyt jakku, pitkät housut, leveät tai kapeat tai hame lyhyt, lyhyempi tai aivan pitkä oli valittavana. Sovittelin erilaisia yhdistelmiä. Ja jopa samalla matkalla sain mieleiseni hankituksi. Onpahan sitten loppuiäksi työvaate entisen Vuokon sijaan. Eihän tuota koko virka-asua pidetä joka päivä. Normaalistihan on vain pantapaita tavallisen vaatetuksen kanssa arkena. Niinpä ostin myös uudenlaisen papin virkapuvun mustan pitkähihaisen bambutrikoopaidan arkikäyttöön.
Mökille lähdimme tarkistamaan, onko siellä kaikki kunnossa talven tulla. No, vieläkään emme venettä kääntäneet. Kippasimme veneestä vain vedet pois. Vettä olikin satanut parissa viikossa veneen täyteen.
Haravointipäivä mökilläkin. Ja haravoitavaa kyllä  jäi vielä toiseksikin (tai kolmanneksikin) kerraksi, koska vielä oli joissakin koivuissa lehtiä emmekä kerinneet koko aluetta muutenkaan käsitellä.
Hiiret tai metsämyyrät olivat kaikki annostellut rotanmyrkyt käyneet hakemassa. Lossaankin oli yksi kerinnyt taas aterialle. Vaan miten saisi hävitettyä vesimyyrät? Ne olivat kaivaneet kolojaan lisää eri puolille tonttia...
Haravoidessa löysin yllättäen ruohikosta kukkivan orvokin. Jostakin sen siemen oli eksynyt sireenipensaiden juurelle ja sinne se oli sitten kasvanut kesän mittaan.
Tottakai lähdin vielä suppilovahveroita etsiskelemään. Löysin näet aivan hyviä mökin pihasta ja niin metsäretki alkoi kiinnostaa. Ja löytyihän noita suppiksia ja muutama pienen pieni kantarellikin. Eivät suppikset olleet pakkasenpuremia eivätkä kovin isoja, mutta aivan hyviä vielä. Alkoi vain tulla hämärää, joten poiminta täytyi jättää kesken - suppiksia olisi kyllä löytynyt lisää.

5 kommenttia:

Jaana kirjoitti...

Kaunis tuo uusi papin virka-asu!

Anneli kirjoitti...

Kaunis, tyylikäs ja ajaton virka-asu.
Meilläkin on vielä soutuvene kääntämättä, muuten kaikki odottaa talvea.

Tuulento kirjoitti...

Kauniilla paikalla tuo teidän mökki. Papin puvusta en osaa sanoa mitään, mutta toivottavasti se on mukava päällä!

kosotäti kirjoitti...

Tyylikkään näköinen tuo uusi virkapuku.
Ei kai niistä vesimyyristä pääse millään eroon, mie meinaan työntää kolot täyteen valkosipulia, syökööt niitä, tai paetkoot tuoksua:)

kosotäti kirjoitti...

Tyylikkään näköinen tuo uusi virkapuku.
Ei kai niistä vesimyyristä pääse millään eroon, mie meinaan työntää kolot täyteen valkosipulia, syökööt niitä, tai paetkoot tuoksua:)