Sivun näyttöjä yhteensä

16.11.2013

Aasi


Kävin eilen kirjastosta hakemassa Jouluseimi-kirjan. Siinä neuvotaan, miten voi neuloa seimiasetelmaan kuuluvat.
 Aloitin neulomisen aasista. Tässä ovat aasin osat toista korvaa ja huopaa lukuunottamatta.
 Tällainen siitä sitten tuli! Täytin aasin tyynyntäytteellä. Jalkojen täyttäminen oli työlästä - veitsen tylpällä päällä se jotenkuten onnistui. 

Tunturisuden blogista löytyi paljon asiaa aasista, kuten että kristinuskossa aasilla katsotaan olevan esikuvallisia ominaisuuksia.
Ensimmäinen niistä on itsepäisyys. Ihminen voi ottaa esimerkkiä aasista ja pyrkiä tekemään itsepäisesti sen, mikä on oikein ja tarpeen. Jeesuksen seuraajan kohdalla itsepäisyys merkitsee uskollisuutta sille tehtävälle, jonka on saanut, ja ennen kaikkea tehtävän antajalle.

Toinen aasin esikuvallinen ominaisuus on sen suuret ja herkät korvat, jollaisilla voi kuulla hän, joka haluaa kuunnella. Kristinuskon mukaan emme kuule Vapahtajan ääntä, jos meillä ei ole herkkiä korvia emmekä keskity hiljaisuudessa kuuntelemaan, mitä hän haluaa meille sanoa.

Aasin kolmas esikuvallinen ominaisuus on sen pieni suu - meidän olisi kuunneltava enemmän ja puhuttava vähemmän.

Neljänneksi aasi voi toimia esikuvanamme siinä, että sillä on vahva selkä ja se voi ottaa valittamatta kannettavakseen raskaita taakkoja. Samaa vahvuutta vaaditaan ihmiseltä jokapäiväisessä elämässä. 


Aasi ei olekaan mikään tyhjänpäiväinen eläin! 

10 kommenttia:

Jaana kirjoitti...

Tulipa ihana aasi! Hauska idea tehdä jouluseimi neulomalla.

MariJ kirjoitti...

Kauniisti kirjoitettu aasista! :) Minua puhuttelee Raamatussa se, kuinka mitättömänä pidetylle aasin varsalle annetaankin tärkeä tehtävä toimia Jeesuksen ratsuna. Monesti päiväkerhoissa kerrotaankin esimerkiksi jouluevankeliumi tai palmusunnuntain tapahtumat aasin näkökulmasta. Pari vuotta sitten päivä- ja perhekerhojen jouluvaelluksella aasi oli vastaanottamassa tapahtumaan tulijoita ja toimi vaelluksella tavallaan heidän oppaanaan.

Minulla on tuo kirja, ja tein sen ohjeilla itselleni työkäyttöön nuo hahmot. Kirjassa on myös aivan ihanat ne kertomukset, voisin ajatella niitäkin käyttäväni ihan sellaisenaan päiväkerhoissa, jakaen jouluevankeliumin useampaan osaan, eli useammalla kerhokerralla kerrottaisiin jouluevankeliumia "jatkokertomuksena".

Anonyymi kirjoitti...

Mitenkä sitä aasia onkaan pidetty tyhmänä eläimenä. Mutta ei se ole.Muistuipa mieleeni nuo raamatun sanat jälleen, kun tulee adventtikin kohta. Hän aasilla ratsastaa,,, jne. Nyt täytyy sanoa, että on aasissa paljon hyviä ominaisuuksia.

mm kirjoitti...

Aasin selän kuviosta kerrottiin vanhalla SKY:n Nostokurki-levyllä vuonna 1968, Heikki Laitinen ja Sataset. Siitä on kuulemma joskus tehty myös CD. Levyllä on Samppa Asunnan Aasi-laulu.

“Aasin pienen ja harmaan Jeesus kuningas on ottanut ratsukseen, senhän tiesit jo varmaan Herra luodessas sen ristinmerkkeineen. USKOVAINENKIN ON AASI. Pilkkaa maailma ja sormella osoittaa… Minuunkin kasteessa piirsit ristinmerkkisi ja aasikses minutkin teit.”

pappilanmummo kirjoitti...

Muistan Heikki Laitisen ja Sataset - taisi olla joskus tuo levy minullakin.
Uskovaisesta aasista pitääkin kertoa adventin kouluhartaudessa!

pappilanmummo kirjoitti...

Aasivirsi kuuluu adventiin

pappilanmummo kirjoitti...

Hieman olen mukaillut ohjeita mm. nuken tein jaloista ylöspäin viidellä puikolla - ei tarvinnut neuloa saumoja! Valmistitko nuo kaikki aivan ohjeiden mukaan?

pappilanmummo kirjoitti...

Meillä on ennestäänkin monta jouluseimeä, mutta vein niitä lainaksi seurakuntaan ja kylille liikkeiden ikkunoille tänä vuonna.
Jotenkin tuntuu mukavalta valmistautua jouluun tällä tavoin myös konkreettisesti.

Anneli kirjoitti...

Upea Aasi, onpa kiva nähdä kun saat koko ryhmän tehtyä !

pappilanmummo kirjoitti...

Jos vain kerkiän neuloa kaikki!